Az Amerikai Egyesült Államokban, Houstonban kapott esélyt a gyógyulásra Tóth Róbert kajakos. Kiutazásukkor kiderült: a gyógyszert valóban ingyen kapják, de a kórházi ellátásra nem elég a pénzük. Gyűjtés indult, most megkaphatta az első kezelést.

Gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizálták a Csongrád megyei kajakost, Tóth Róbertet. Ám az Amerikai Egyesült Államokban, Houstonban bekerült egy olyan programba, ahol reményt kap a gyógyulásra. A fiatal sportoló feleségével, Reményi Diánával utazott el, ám megkérkezésükkor kiderült: a gyógyszert valóban ingyen kapja, de a kórházi ellátásra nincs elég pénzük, hiszen előre kell kifizetni. 

Gyűjtés indult a sportoló kezelésére, most pedig elegendő pénz gyűlt össze ahhoz, hogy megkaphassa az első kezelést. A Kolonics Alapítvány segítségével 18 ezer dollárt, a Gofoundme-n közzétett gyűjtésnek köszönhetően pedig 20 ezer dollárt kaptak. Utóbbihoz várhatóan ezen a héten jutnak hozzá. Így csütörtökön megkezdték a kezelést, ám arról egyelőre nem tudnak semmit, hogy a pénzük meddig fedezi a költségeket. A Délmagyarországnak Tóth Róbert felesége mesélt a helyzetükről.

Tóth Róbert az egyik kezelésenForrás: Instagram

Ettől kezdve keddenként kapja majd az infúziót, ami egy óra alatt kerül be a szervezetébe. „Ezt követően hét órán keresztül megfigyelték, óránként vért vettek tőle, hogy az adatokat megküldjék a gyógyszercégnek. Másnap nem volt túl jól, de így is be kellett mennünk vérvételre, sőt készítettek egy MR-vizsgálatot is, aminél a kontrasztanyag újabb terhelés volt a szervezetének. Mindezeknek köszönhetően Robi gyakorlatilag átaludta a hétvégét” – mesélte a lapnak Reményi Diána. Elmondta: vannak jobb napjai a sportolónak, amikor edzenek is együtt, de rosszabbak is.