A hét évvel ezelőtt beültetett fogimplantátumának környéke rákosodott el Urbán Erikának, Kabos László özvegyének. A színésznő elképzelhetetlen kínokat élt át, eltávolították az alsó állkapcsát, és bordájából építettek újat.

Tizenkét órás életmentő műtéten esett át Urbán Erika színésznő, Kabos László özvegye. Két hónapig feküdt kórházban, miután a hét évvel ezelőtt beültetett fogimplantátuma elrákosodott. A műtét nyomát örökre magán hordja. Teljes alsó állkapcsát levették, a szavakat nehezen formálja, pépes ételt kell ennie, de örül, hogy életben maradhatott. 

"Amikor elkészült és szép lett, rendszeresen jártam leszedetni a fogkövet. Sokáig nem volt baj, aztán elkezdett fájni. Különböző kezeléseket, gyógyszereket kaptam, de nem csillapodott a kín, végül megröntgeneztek. Akkor derült ki, hogy a szervezetem nem fogadta be az implantátumot, az évek alatt elrákosodott az idegen test környéke" - mondta a Blikknek Urbán Erika.

Tizenkét órás életmentő műtéten esett át Urbán Erika színésznő, Kabos László özvegyeForrás: Makkabi Kiadó

"Kivették az egyik bordámat, abból készült az új állkapocscsontom, a mellemből származó izomzat és bőrszövet került rá, így lett arcom. Két hónapig voltam a kórházban, sugárterápiás kezelést is kaptam, szerencsére nincs áttét" - fejtette ki Kabos László özvegye. 

Mint mondta: szörnyű kínokat élt át, de nem volt betegségtudata, a gyilkos kórt egy leküzdendő feladatként élte meg. Hálás orvosának és a Kékgolyó utcai onkológiai klinikán dolgozóknak, hogy segítettek rajta. 

A lapnak elmondta, hogy bár Kabossal nem született gyermekük, még sincs egyedül. Kolléganője, Rátonyi Hajni, barátai és szomszédai is rendszeresen látogatták. "Örülök, hogy élek, hogy süt a nap, hogy a kiskutyám velem van, és rengetegen szeretnek, akiket viszontszerethetek" - fogalmazott a színésznő.