Három éve a koncertezést is hanyagolnia kellett Balázs Fecónak, de szívritmuszavarának kezelése után újra járni kezdte az országot. A zenész a Blikknek mesélt egészségéről, terveiről és februári konceertjéről.

Balázs Fecó februárban 16 fős zenekarral indul turnéra. A zenész mindent megtesz, hogy életben maradjon, és a koncertezés számára az igazi orvosság. Az elmúlt évek alatt 10 kilót szedett fel, és orvosai is egyetértenek vele abban, hogy jó passzban van.

"Tudják, hogy a koncertezés az orvosságom, csupán a dózist növeltem. Havi három este belefér. Ha nem fogynának a jegyek, nem csinálnám, de elkelnek. Kell ennél jobb visszaigazolás?"

A 2016-ban Kossuth-díjjal kitüntetett Balázs Ferenc „Fecó” Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész.Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A lírai zenész nagy pecás volt, de mióta eladta balatoni házát, nem szentelt időt kedvenc hobbijának, sőt focimeccsen sem volt évek óta. A zenész temetésre sem jár, mióta rosszul lett.

"Somló Tamásén olyan rosszul lettem, hogy megfogadtam, már csak a saját temetésemre megyek el."

 Balázs Fecó függőségéről is vallott, és elárulta, 24 év után hogyan sikerült letennie a cigit.

"Tizenkét évesen gyújtottam rá először, és a rabjává váltam, de le tudtam tenni. Erre sokan képtelenek. A műtétem előtt több sztorit is hallottam híres művészekről, akik operációjuk után ugyanúgy folytatták. Talán ez is erősített abban, hogy velem ez ne forduljon elő."

Forrás: MTI/Marjai János

 De vajon mi állt infarktusa hátterében?

"Bizonyosan testi és lelki problémák együtthatása volt az infarktus hátterében. Az átlagnál érzékenyebb, befelé forduló típus vagyok, és amikor pszichésen túlterhelődöm, a feszültség a legkisebb ellenállás felé távozik belőlem. Mai napig sokat beszélgetek a műtétet végző dr. Gyöngy Tibor adjunktussal, aki a lelkemet is ismeri. Nemrég a zsinagógabeli koncertemre is elhívtam. Különleges öröm, hogy az életem megmentőjét a barátomnak mondhatom."

Balázs Fecó párkapcsolatáról, Demjén Rózsiról, és édesanyja haláláról is mesélt. A teljes interjút IDEkattinva lehet elolvasni.