Balázs Fecó: "Már csak a saját temetésemre megyek el"

temetés Balázs Fecó vallomás rosszullét gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három éve a koncertezést is hanyagolnia kellett Balázs Fecónak, de szívritmuszavarának kezelése után újra járni kezdte az országot. A zenész a Blikknek mesélt egészségéről, terveiről és februári konceertjéről.

Balázs Fecó februárban 16 fős zenekarral indul turnéra. A zenész mindent megtesz, hogy életben maradjon, és a koncertezés számára az igazi orvosság. Az elmúlt évek alatt 10 kilót szedett fel, és orvosai is egyetértenek vele abban, hogy jó passzban van.

"Tudják, hogy a koncertezés az orvosságom, csupán a dózist növeltem. Havi három este belefér. Ha nem fogynának a jegyek, nem csinálnám, de elkelnek. Kell ennél jobb visszaigazolás?"

A 2016-ban Kossuth-díjjal kitüntetett Balázs Ferenc „Fecó” Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész. Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A lírai zenész nagy pecás volt, de mióta eladta balatoni házát, nem szentelt időt kedvenc hobbijának, sőt focimeccsen sem volt évek óta. A zenész temetésre sem jár, mióta rosszul lett.

"Somló Tamásén olyan rosszul lettem, hogy megfogadtam, már csak a saját temetésemre megyek el."

Balázs Fecó függőségéről is vallott, és elárulta, 24 év után hogyan sikerült letennie a cigit.

"Tizenkét évesen gyújtottam rá először, és a rabjává váltam, de le tudtam tenni.

Erre sokan képtelenek. A műtétem előtt több sztorit is hallottam híres művészekről, akik operációjuk után ugyanúgy folytatták. Talán ez is erősített abban, hogy velem ez ne forduljon elő."

Forrás: MTI/Marjai János

De vajon mi állt infarktusa hátterében?

"Bizonyosan testi és lelki problémák együtthatása volt az infarktus hátterében.

Az átlagnál érzékenyebb, befelé forduló típus vagyok, és amikor pszichésen túlterhelődöm, a feszültség a legkisebb ellenállás felé távozik belőlem.

Mai napig sokat beszélgetek a műtétet végző dr. Gyöngy Tibor adjunktussal, aki a lelkemet is ismeri. Nemrég a zsinagógabeli koncertemre is elhívtam. Különleges öröm, hogy az életem megmentőjét a barátomnak mondhatom."

Balázs Fecó párkapcsolatáról, Demjén Rózsiról, és édesanyja haláláról is mesélt. A teljes interjút IDEkattinva lehet elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.