A Black Sabbath egykori énekese betegsége miatt fújta le észak-amerikai turnéját. -írja a BBC hírportálja.

A 71 éves rocklegenda, aki egy januári interjúban tárta fel, hogy a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved, áprilisban Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre.

A brit születésű, de az Egyesült Államokban élő sztár május végén lépett volna színpadra Atlantában.
"Sajnos április előtt nem tudom elkezdeni a kezelést Svájcban és a kúra 6-8 hetet vesz igénybe"- idézi Osbourne-t a közlemény, amelyet kedden tettek közzé a zenész Facebook-oldalán.

A 71 éves rocklegenda a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved.Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

A januári interjúban Osbourne elmondta, hogy a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála egy esést követően.

"Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon, ahol minden ideg roncsolódott" - mondta akkor a sztár.

Az esést követően Osbourne már elhalasztotta egyszer az egyesült államokbeli turnéját. Mostani döntését azzal indokolta, hogy nem akar belevágni egy koncertsorozatba, aztán az utolsó pillanatban lemondani a fellépéseket, mert az nem lenne korrekt a rajongókkal szemben.

Osbourne a tervek szerint legközelebb október végén lép színpadra Newcastle-ben.Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

Az Osbourne házaspár a múlt hónapban azt is elmondta, hogy azért utaznak Svájcba, mert az Egyesült Államokban már minden kezelési lehetőséget kimerítettek. A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt.
Osbourne a tervek szerint legközelebb október végén lép színpadra Newcastle-ben, nagy-britanniai turnéjának első állomásán. Ordinary Man című új albuma pénteken jelenik meg.