Pásztor Erzsi kendőzetlen őszinteséggel beszélt egy korábbi betegségéről, ami örökre megváltoztatta az élethez való hozzáállását.

Pásztor Erzsi egy rettentően komoly betegségen esett át, melynek következtében teljesen másképp élte meg a karantént, hiszen tudta mihez viszonyítani a történteket.

"Nekem 2 évvel ezelőtt volt egy nagyon nagy betegségem, és én már akkor is nagyon hálás voltam minden percért - nem minden napért, minden percért. Tehát a karantén se hozott ezen a téren változást, csak azt, hogy ha a számon kiejtettem valamit ami nem tetszett, akkor tudtam, hogy mire kell gondolnom. Például arra, mikor ott feküdtem félhalottan az ágyban" - mondta.

Forrás: TV2/Mokka

A színésznő azt mesélte, nagyjából 5 hónapig tartott számára a teljes leállás, de a körülményekhez képest jól el tudta tölteni az idejét. 

"(...)Először kitaláltam azt, hogy megyek, vagyis felöltözöm reggel, mintha mennék. Aztán ráraktam a tálcára a pompás reggelimet, és elegánsan megreggeliztem, mintha csak egy szálloda teraszán ülnék. Ezt játszottam egy hétig, aztán nagyon eluntam, utána kitaláltam, hogy este megyek színházba" - fejtette ki Erzsi egy rádiós talkshowban, aki természetesen sehova sem ment, de igyekezett minél több olyan tevékenységet űzni a négy fal között, amit egyébként is szokott a hétköznapi életben.

Korábban azt is elmesélte, hogy a memóriáját is rendszeresen karbantartotta, hiszen olyan régi darabok szövegeit frissíti fel magában, amiket még évtizedekkel ezelőtt játszott.