Csak akkor gyógyulsz meg, ha készen állsz a változásra - ismerd meg a Pránanadit!

önismeret energiagyógyász magazin egészség gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pránanadi egy ősi kézrátételes energetizáló és harmonizáló módszer, ami nem utolsó sorban a személyiségünket is fejleszti. Segít leküzdeni betegségeinket és feldolgozni érzelmi traumáinkat, eligazít önismereti utunkon. Minden orvosi terápiával együttműködik, kiegészítő kezelésként is tökéletes.

A Pránanadi kifejezés egy szanszkrit szóösszetétel. Első tagja a prána, melynek jelentése szél, életerő vagy energia; a második pedig a nadi, jelentése folyó, csatorna. A kettőt összetéve az életerő csatorna elnevezést kapjuk, mely kifejezi a technika lényegét: az univerzális energia erejét felhasználva tudjuk gyógyítani önmagunkat és másokat.

Nyugati megvalósítója a német származású Christian Weber, aki a legenda szerint eredetileg azért utazott keletre, hogy megfigyelje India, Kína és Tibet kulturális és vallási szokásait. Így talált rá egy nagy kolostorra, ahol a lakók elmondása szerint gyógyító lámák dolgoztak és tanultak. Christian Weber beleszeretett a módszerbe, 1976 és 1990 között a kolostorban élt és huszonegy beavatáson esett át. Úgy érezte, ez a kézrátételes energia sokat segítene a nyugati embereken is és végül 1991-ben engedélyt kapott rá, hogy terjessze a kolostor tanait. Magyarországra 1993-ban Petrezselyem József hozta be a módszert és ő adta neki a Pránanadi nevet is.

Magyarországra 1993-ban Petrezselyem József hozta be a módszert és ő adta neki a Pránanadi nevet is Forrás: prananadi.hu/shiftyphoto/Kovacs Gabor

Általában azok az emberek fordulnak ehhez a módszerhez, akik valamilyen egészségügyi problémával küzdenek vagy lelki problémák gyötrik őket. Mások hozzátartozóikon, barátaikon szeretnének segíteni. Bármi is az eredeti motiváció, a rendszeres kezelések hatására mind a fizikai, mind a mentális állapotunk is változni fog. A kezelés legfőbb célja azonban, hogy rálássunk önmagunkra és a saját fizikai és mentális problémánk gyökerére. A Pránanadi szerint minden betegség lelki alapokon nyugszik és minden fájdalom, panasz egy adott területen egy megoldandó feladatot szimbolizál. Így nem az a feladatunk, hogy a fájdalmat átmenetileg elmulasszuk, hanem hogy a probléma legmélyére ássunk. Csak így van esélyünk a teljes testi-lelki gyógyulásra. El kell határoznunk magunkat, hogy készen állunk a gyógyulásra, a változásra.

A Pránanadinak több formája is lehetséges. Járhatunk kezelésekre, de megtanulhatjuk mi is kezelni önmagunkat. De nem csak magunkat, hanem szeretteinket, a háziállatainkat, de akár még a növényeket is. Haladók akár egy lemerülőben levő telefon akkumulátorát is feltölthetik, teremthetnek parkolóhelyet vagy „megkérhetik" a mosógépet, hogy működjön. A központban mindig az univerzális energia van, amit mi irányítunk.

Járhatunk kezelésekre, de megtanulhatjuk mi is kezelni önmagunkat Forrás: Shutterstock

Amennyiben megtanuljuk a technikát, rendszeres használatával képessé válunk a magunk és mások betegségeinek leküzdésére, a stressz által okozott hatások kiküszöbölésére, immunrendszerünk megerősítésére, érzelmi problémáink elfogadására és önmagunk szeretetére. A szervezetbe kerülő külső energia felgyorsítja az öngyógyító folyamatokat, a regenerálódást. Csökkenti a fájdalmakat és feloldja a félelmeket, a szorongást, amire mindenkinek szüksége van ebben a stresszes világban.

A kézrátétes gyógymódok adják az energiagyógyászatok között minden bizonnyal a legegyszerűbb, s talán a legnagyszerűbb lehetőségeket önmagunk és mások gyógyítására. Kortól függetlenek, nem kell hozzá semmilyen speciális képesség vagy adottság. Ami fontos, az a türelem, odafigyelés, alázat és rendszeresség. Egy olyan energiát kapunk a kezünkbe, melyet bármikor magunk és mások segítségére fordíthatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.