Müller Cecília elárulta, miért a fiatalok kerülnek most kórházba, és nem az idősek

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
járvány védőoltás Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília kitért arra, hogy mi az oka annak, hogy most kevesebb az idős beteg a kórházakban, ellenben nagyon sok fiatal súlyos tünetekkel küzd.

Megtartotta napi sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs. Müller Cecília elmondta, amint több vakcina érkezik Magyarországra, szeretnék bővíteni az oltópontokat, hogy minél gyorsabb ütemben haladjon a védőoltás beadása a lakosságnak.

Arról is beszélt, szerencsére jelentősen növekszik az oltásra való hajlandóság, november óta 12-ről 46,4 százalékra nőtt mostanra.

Müller Cecília elárulta, az oltásnak köszönhetően kevés az idős fertőzött. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Az országos tisztifőorvos kitért arra, mi az oka annak, hogy most nem az időseknél jelentkeznek a súlyos tünetek, hanem a fiatalabb korosztálynál. Erre az a magyarázat, hogy már rengeteg idős ember megkapta a második védőoltást is, így ők teljesen védettek a koronavírussal szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.