Ez a 4 legjellemzőbb tünete a delta-variánsnak

Forrás: https://www.kardiokozpont.hu/hireink/szivbetegsegek-okozta-fulladas-nehezlegzes -
tünet delta variáns indiai mutáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus indiai variánsát, azaz a delta variánst 2020 októberében azonosították. Azóta India mellett a világ több országában is megjelent ez a variáns - többek között már Magyarországon is.

A delta variáns azért is különösen veszélyes, mert könnyebben képes megtámadni az ember immunrendszerét, gyorsan szaporodik, fertőzőképessége pedig akár 20 százalékkal is nagyobb lehet, azaz gyorsabban terjed, mint a mutációkkal nem rendelkező variánsoké. A másik rossz hír, hogy a kutatások kimutatták: az oltottak legalább annyira terjesztik, mint az oltatlanok - írja az EgészségKalauz.

A delta variánsnak 4 fő tünete van. Forrás: https://www.kardiokozpont.hu/hireink/szivbetegsegek-okozta-fulladas-nehezlegzes

A kutatók szerint a delta variáns az eredeti vírustól eltérő tünetekkel jelentkezik. A korábban jól ismert tünetek (pl. a láz, a száraz köhögés, a szag- és ízérzékelés elvesztése, a légzési nehézségek stb.) mellé az alábbi négy tünetcsoportot jelölték meg a vizsgálatok szerint:

1. kötőhártya-gyulladás (pink eyes): ez a szem kipirosodását, duzzanatát, váladékozását jelenti
2. emésztőrendszeri panaszok: hányinger, hányás, hasmenés
3. hallással kapcsolatos panaszok: fülzúgás, fülcsengés, szédülés
4. feketegomba-fertőzés: elszíneződhet az orr, látászavar és mellkasi fájdalom alakulhat ki.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.