Új tünet jelezheti az omikron-fertőzést, ha ezeket érzed, mindenképp teszteltess!

Forrás: http://www.orvosihirkozpont.hu/hirek/20191204-094500/reggeli-torokfajas-%E2%80%93-mi-okozhatja -
koronavírus tünet omikron koronavírus teszt omikron tünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan a koronavírus új mutációja, az omikron lesz a domináns a világban, és ezzel fertőződik majd meg a legtöbb ember. Habár a tudósok szerint ez a korábbi deltánál gyengébb megbetegedést okoz, továbbra is érdemes vigyázni!

A koronavírus tünetei jól ismertek, ilyen az ízérzékelés és a szaglás elvesztése, a láz, a fáradtság és az általános gyengeség. A mutációk megjelenésével azonban változnak a domináns tünetek is, nincs ez másképpen a nemrég felfedezett omikron esetében sem.

Ugyanolyan tünetei vannak, mint a megfázásnak Forrás: http://www.orvosihirkozpont.hu/hirek/20191204-094500/reggeli-torokfajas-%E2%80%93-mi-okozhatja

A tudósok egyre több tünetét azonosítják az új variánsnak. Az eddigi tapasztalatok szerint omikron-fertőzése utal az étvágytalanság, az alvászavar az alap, megfázásra utaló jelek mellett. Ezt kiegészítették most azzal, hogy mik a legelső tünetei az omikronnak.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy rekedtes lesz a hangja, és kapar a torka, akkor nagy valószínűséggel az új koronavírus-mutáció jelen van a szervezetében.

A gond csak az, hogy ezek a sima megfázás jelei is, így sokan nem fordulnak orvoshoz és tesztet sem csináltatnak. Sokan vannak, akik elkaphatták a Covidot, mégsem tudnak róla, így fokozottan ügyelni kell a védekezésre, a távolságtartásra – írja a Daily Star cikke nyomán a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.