Azt kérik a tudósok, egyáltalán ne erőltessük meg magunkat, ha elkaptuk az omikront: ez az oka

Forrás: 123rf.com -
omikron tünet hátfájás omikron omikron tünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több jellemző tünetét azonosították a koronavírus új mutációjának, az omikronnak, azonban a szakemberek sem tudják, a variáns miért támad meg bizonyos testrészeket.

A koronavírus képes megbetegíteni olyan testrészeket, amelyek nincsenek kapcsolatban a légzőszervünkkel. Az omikron jellegzetes tünetei közé tartozik a torokkaparás, az orrfolyás, a levertség és a fejfájás, amelyek együttesen nagyon hasonlítanak a sima nátha vagy influenza szimptómáihoz. A betegek egy része azonban egyre gyakrabban panaszkodik derék- és hátfájásra.

A tudósok viszont még nem tudják megfejteni, miért ezt a részt támadja meg a vírus.

A betegség közben és a felépülés után is jelentkezik a hátfájás Forrás: 123rf.com

A vizsgálatok folyamatosak, de amíg nincs pontos eredmény, a szakemberek azt kérik az emberektől, hogy a betegség során egyáltalán ne vegezzünk fizikai munkát, megerőltető gyakorlatokat és ne sportoljunk. A felépülést követően pedig csak fokozatosan térjünk vissza a korábbi, megszokott mozgásformákhoz, ezzel elkerülhetjük a sérüléseket, és a krónikus hátfájást – írják a Times of India cikkében.

Till Attila: "A koronavírus megtámadta a gyenge pontomat"

A népszerű műsorvezető az újév első napjaiban vonult karanténba, ugyanis őt sem kímélte a koronavírus új variánsa, az omikron. Enyhe tünetekkel megúszta a fertőzést, azonban egy szokatlan fájdalom megnehezítette a mindennapjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.