8 dolog, amit ha csinálsz, tuti nem vagy jól

Forrás: Shutterstock -
múlt harag bulizás takarítás költekezés magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előfordul, hogy bár érezzük, hogy valami nem stimmel, mégis képtelenek vagyunk rájönni arra, hogy mi a baj. Talán a világ fordult ki a négy sarkából?

Furcsa, eddig nem jellemző szokások megjelenése, vagy épp elhagyása, folyamatos szorongás, zakatoló, megállíthatatlan gondolatok. Ha azt már felismerted, hogy valami nincs rendben, megtetted az első lépést a változtatás felé. De ez csak akkor lehet tartós és eredményes, ha pontosan tudod, hogy mi történik veled éppen. Hogy egy kis segítséget nyújtsunk annak érdekében, hogy kiderítsd, mi zajlik épp benned, összeszedtünk néhány árulkodó jelet, ami arra utal, hogy valami félrecsúszott.

Mániákus takarítás, szanálás

Ha így folytatod, hamarosan már nem lesz mit kiszanálni, és egy teljesen üres lakásban maradsz. Bár azt mondják, hogy tiszta lakás, tiszta fej, és tény, hogy egy alapos nagytakarítás után az ember lelke is megkönnyebbül, de sosem jó átesni a ló túloldalára. Nem lehet, hogy valami más baj megoldását halogatod csupán, és portörléssel próbálod elterelni a figyelmed valami nagyobb problémáról? Lehet, hogy ideje lenne szembenézni önmagaddal.

Nem lehet, hogy a portörléssel próbálod elterelni a figyelmed valami nagyobb problémáról? Forrás: Shutterstock

Folyamatos költekezés "öngondoskodás" néven

Persze, megérdemled, hogy időnként meglepd magad valami széppel. De ha már minden apró bosszúságra az az első, ösztönös reakciód, hogy "ezért most jár a fájdalomdíj", és minden nap órákon keresztül bújod a netet, hogy találj magadnak valami újabb apróságot (amiről egyébként te is tudod már azelőtt, hogy megvennéd, hogy soha nem fogod használni), lehet hogy rossz taktikát választottál. Talán valamiféle űr van a szívedben, amit folyamatos vásárlással próbálsz betömni?

Buli éjjel-nappal, folyamatos késztetés, hogy mindenhol ott legyél

Heti hét nap kocsmázás, vég nélküli macskajaj. Ha minden szervezés és készenlét ellenére mégsem jön össze az aznap esti program, akkor is elindulsz inkább valamerre, csak hogy még véletlenül se maradj magadra a gondolataiddal. Nem lehet, hogy van valami, amiről így szeretnéd elterelni a figyelmedet? Meg kell tanulni néha megállni, különben pillanatok alatt ki fogsz égni, és a szervezeted fog pihenésre kényszeríteni.

Vagy épp ellenkezőleg, bebörtönözted magad a lakásba

Emlékszel arra, hogy mikor mozdultál ki utoljára? Az nem számít, hogy két napja levitted a szemetet. Képtelenség folyamatosan aktív társasági életet fenntartani, de ha úgy érzed, hozzánőttél a lakásodhoz, felmerül a kérdés, hogy mi elől bujkálsz.

Emlékszel arra, hogy mikor mozdultál ki utoljára? Forrás: Shutterstock

Valamit mindig piszkálni kell

Körömrágás, cetlik csavargatása, toll kattintgatása. Esetleg néhány óra Candy Crush vagy TikTok. Amint realizálod, hogy nincs semmi a kezedben, ami elterelné a figyelmedet, kétségbeesel, és keresel valamit. Bármit. Nem szorongsz esetleg?

Állandóan dühös vagy

Mindenki azért van, hogy téged bosszantson. A madarak azért csiripelnek hajnalban, hogy meggátoljanak a pihenésben, a szomszéd tuti direkt vitte el előled a liftet, hogy elkéss a munkából, és a párod is azért vesz hangosan levegőt, hogy veled kiszúrjon. Sajnos olyan nem létezik, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Sajnos olyan nem létezik, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter Forrás: Shutterstock

Visszaránt a múlt

Bárhová nézel, bárhova mész, mintha kísértene a múltad. Gyermekkori traumák köszönnek vissza a villamosmegállóban, hajnalban észreveszel valakit az utcán, akinek olyan színű kabátja van, mint az exednek. Hirtelen mintha minden összeesküdött volna ellened, és minden csak azért létezne, hogy életed kevésbé kellemes pillanatait felidézze, hogy sose szabadulj tőlük. Sajnos, ezt még az sem oldja meg, ha elköltözöl mindentől és mindenkitől messze. Talán van valami, amit még nem sikerült feldolgozni? Lehet, hogy eljött az idő.

Folyamatosan számontartod, hogy mennyi jó van az életedben

Nem biztos ám, hogy az a boldog élet titka, hogy mindenben megrögzötten kutatod a szépséget. Tényleg vannak olyan szituációk, amelyekben, ha megveszel, akkor sem találsz semmi szépet, nemes egyszerűséggel azért, mert nincs benne. A pozitív életszemlélet szuper, de a hurráoptimizmus hosszú távon leginkább kontraproduktív. Nincs baj a rossz napokkal sem, hozzá tartoznak az élethez, és nem kell mindenkinek és mindennek mindenért hálásnak lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.