Rákot okozhat az az élelmiszer, amelyet sokan pont a betegség megelőzésére használnak

Forrás: Shutterstock -
rákos megbetegedés tea rák cigaretta maté tea dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált hazánkban is a maté tea, ugyanis bizonyított, hogy jót tesz az egészségünknek. A tudósok most mégis pont az ellenkezőjéről számoltak be, és ijesztő felfedezést tettek a népszerű itallal kapcsolatban.

Egy új kutatás szerint a maté tea fogyasztása hozzájárulhat a prosztata-, húgyhólyag- és szájszervi daganatok kialakulásához. A korábban kimondottan egészségesnek nevezett teafajtát sokan pont azért isszák, mivel egyes vegyületei segíthetnek megakadályozni a rákos sejtek kialakulását. A tealevelekben azonban találhatóak olyan elemek is, amelyek pont hogy felerősítik ezek megjelenését.

Ha túl sokat iszunk a maté teából, csak ártunk magunknak - állítja egy friss kutatás Forrás: Shutterstock

A policiklikus aromás szénhidrogének olyan rákkeltő anyagok, amelyek a grillezett húsokban és a cigarettában is megtalálhatóak. A kutatások szerint a maté tea nagy mennyiségben történő fogyasztása olyan káros lehet, mintha láncdohányos lenne az ember – írja az express.co.uk.

Kis mértékben azonban élvezhetjük a maté számos jótékony hatását. Ez a tea ugyanis élénkít, segít a fogyásban, és pótolhatjuk vele a szükséges ásványi anyagokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.