Itt az újabb koronavírus-mutáció: ezek a tünetek jelzik az új variánst

Forrás: Shutterstock -
mutáció covid Izrael koronavírus-mutáció koronavírus variáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány ötödik hulláma már leszálló ágban van, a hazai adatok is azt támasztják alá, hogy napról napra egyre kevesebb az új fertőzött és egyre kevesebb beteg veszíti életét.

Kutatók egy csoportja azonban beazonosította a koronavírus egy új mutációját, amelyet rutinvizsgálat közben sikerült kiszűrniük. Az izraeli Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren végzett tesztekben azonosították az omikron két variánsának, a BA.1 és a BA.2 kombinációját.

Forrás: Shutterstock

Az eddig ismeretlen mutáció hasonló tüneteket okoz, mint a korábbiak. A fertőzöttek hőemelkedésről, fejfájásról, valamint izomfájdalomról számoltak be.

A szakértők vezetője, Dror Mevorach professzor szerint nincs ok az aggodalomra, ugyanis két-három hetente felbukkan egy új variáns – idézi a Bors a The Health Site cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.