Bea asszony már nem tud segíteni a depressziós Győzikén: "Nagyon sok gyógyszert szed"

depresszió Bea asszony gyógyszerfüggő gyógyszer Gáspár Győző Győzike
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bea asszonynak megvannak a maga álmai és tervei, de férje állapota nehezíti a helyzetét. 

Gáspár Győző felesége kitart férje mellett, támogatja mindenben, orvoshoz viszi, alkalmazkodik a hangulatváltozásaihoz, de szerinte a rengeteg gyógyszer helyett hatásosabb lenne, ha férje időnként meginna egy felest. Ám a súlyos depresszióval küzdő Győző nem fogyaszt alkoholt.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Én már nem tudok segíteni rajta. Próbáltam megérteni, a lelkére hatni, elvittem orvoshoz, de lassan már húsz éve szenved, nagyon sok gyógyszert szed. Nyugtatót, altatót, antidepresszánst - mondta el Bea, hozzátéve: "Ő ahhoz ragaszkodik, hogy mindenki szeresse, de ilyen nem létezik. Sajnos nagyon naiv, nem jó emberismerő. Múltkor egy teljes napra eltűnt, azt mondta, hogy elmegy valakihez házikolbászt venni. Mint kiderült, ott egy szektába akarták behúzni, a belépő pedig közel kétmillió forint lett volna" – mesélte az elkeseredett asszony.

Bea nemrég cukrász végzettséget szerzett, nagy álma, hogy cukrászdát nyisson, ám a drágulások ezt lehetetlenné teszik számára: "Olyan drága lett minden, hogy szinte nem is látom, hogy hasznot tudna termelni. Van egy papírom arról, hogy cukrász vagyok, de nem tudom gyakorolni a szakmát. Egyébként már meg sem tudnám szokni, hogy rendszeresen bejárjak egy munkahelyre. Pedig a lányaim születése előtt egy nógrádmegyeri pékségben voltam raktáros" - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.