Még nem tudni, mennyire veszélyes az új, Angliában terjedő koronavírus-mutáns

Forrás: 123rf.com -
Anglia járvány pandémia világjárvány Egyesült Királyság COVID-19 mutáns Nagy Britannia vírusvariáns koronavírus XE
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új koronavírus-mutációt találtak Nagy-Britanniában.

Az XE-nek nevezett mutánst már több száz embernél kimutatták, de egyelőre még viszonylag keveset tudnak a vírusvariánsról– számol be a hírekről a The Independent.

Forrás: 123rf.com

Egyelőre azt vizsgálják a kutatók, hogy mennyire veszélyes ez az új változat: "Eddig nincs elegendő bizonyíték ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le a fertőzőképességről, a súlyosságról vagy a vakcina hatékonyságáról" - nyilatkozta Susan Hopkins professzor, az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének (UKHSCA) orvosi főtanácsadója.

Ami biztos, hogy március 22-ig Angliában 637, az új mutáns okozta megbetegedést regisztráltak, és hogy a terjedési számai egyelőre nem térnek el jelentősen az omikron variánshoz képest.

Az UKHSA jelentésében arról is beszámolt, hogy az új variáns, az XE terjed Angliában, ám jelenleg az a koronavírusos esetek kevesebb mint egy százalékát teszi ki.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt héten március 20-26. között minden 13-ból egyet, összesen 4,9 millió embert fertőzött meg a koronavírus. Ez a szám az előző héten 4,3 millió fő volt, és rekornak számít az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.