biztonságos Kinder termékek lista Ferrero szalmonella szalmonellafertőzés Kinder-botrány Kinder tojás szalmonellás Kinder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április elején hívták vissza a boltokból az egyik legnépszerűbb csokimárka, a Kinder számos termékét. Az ikonikus édesség több változatában is kimutatták a szalmonella baktérium jelenlétét és a vásárlók sorban viszik vissza a boltokba a tojásokat, csokoládékat.

A Kinder termékeket hazánkban a Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalmazza, ők tájékoztatták a nyilvánosságot arról, hogy a magyar boltok polcaira is került a szalmonellával fertőzött édességekből.

A visszahívásban ezek a termékek szerepelnek: Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder Mini Eggs 250g, Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g.

A vásárlók megnyugtatása érdekében a Ferrero listába szedte a biztonságos Kinder termékeket, azokat az édességeket, amelyek nem érintettek a szalmonella-fertőzésben. Ezeket a csokikat ugyanis nem a botrányba keveredett belga üzemben, hanem más európai gyárakban készítették – írja a Ripost.

A biztonságos Kinder termékek listáját ide kattintva találjátok képekkel illusztrálva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.