Itt vannak a részletek Justin Bieber arcbénulásáról: ez a rejtélyes betegség áll a háttérben

Forrás: JUSTIN BIEBER JUSTICE WORLD TOUR -
betegség Justin Bieber Justin Bieber arcbénulás bénulás Ramsay Hunt-szindróma arcbénulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű énekes múlt hétvégén videóban jelentette be, hogy kénytelen lemondani koncertjei egy részét, ugyanis egy ritka betegség következtében lebénult a fél arca. Pislogni és mosolyogni sem tud rendesen.

A Ramsay Hunt-szindrómát a varicella zoster herpeszvírus fertőzése váltja ki, ugyanaz, amely gyerekkorban a bárányhimlőt is okozza. Ha a vírus újraaktiválódik, akkor felnőttkorban övsömör is kialakulhat, melynek során kiütések lephetik el a testet. Ha ez az arcideg közelében jelentkezik, akkor hirtelen fellépő arcbénulást okozhat.

Forrás: JUSTIN BIEBER JUSTICE WORLD TOUR

Egy brit szakember, dr. Charles Nduka szerint azoknál alakul ki a Ramsay Hunt-szindróma, akiknél egyidejűleg fellép egy másik probléma is, ami legyengíti az immunrendszert. A szervezet így nem képes védekezni a bárányhimlőt okozó vírus ellen, ami a fertőzést követően sem tűnik el a testből.

A doktor kielemezte a Justin Bieberről készült videót, és elmondása alapján a korai gyógyulás jelei láthatóak a fiatal énekes arcán. A Ramsay Hunt-szindrómás betegeket szteroidokkal és vírusellenes gyógyszerekkel kezelik – írja a Blikk a Global News cikke nyomán.

Justin Bieber 2023 márciusában lépne fel Budapesten, ám nem tudni, milyen hamar sikerül legyőznie ezt a ritka betegséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.