A nagy sportesemények az egész világot lázban tartják. Legyen szó olimpiáról vagy világbajnokságról, minél több ország vesz részt rajta, annál többen kíváncsiak a végeredményre. A focinál talán nincs népszerűbb és nézettebb sport, azonban egyesek az egészségüket is kockára tették érte.

Az idei focivébét Katarban rendezik, és valaki minél messzebb lakik a közel-keleti térségtől, annál későbbi vagy korábbi órákban látja a mérkőzéseket az eltérő időzónáknak köszönhetően. Magyarországon késő délután és kora este nézhetjük élőben a meccseket, ám a kínai drukkerek már közel sem ilyen szerencsések.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Egy kínai férfi kénytelen volt éjszakázni, sőt hajnalban is a tévé előtt ült, hogy minden mérkőzést élőben követhessen figyelemmel. Mivel napközben dolgozott, így a csoportmeccsek idején egy héten át szinte semmit sem aludt. Nagyon hamar elkezdte érezni az alvásmegvonás tüneteit, de először nem nagyon foglalkozott a teste jelzéseivel. Az egyik nap azonban nem tudta mozgatni az arcát.

A huszonhat éves férfi este hattól reggel hatig nézte a tévében a focit, a mindennapi éjszakázás pedig annyira megviselte, hogy egyszer csak oldalra dőltek az ajkai és nem tudta megmozdítani a szemhéját. Arcbénulással került kórházba, ahol speciális kezelést kapott, és várhatóan teljesen felépül. Az orvosok szerint az alváshiány mellett a hideg idő és az erős szél is hozzájárulhatott a problémához – írja az OddityCentral egy kínai portálra hivatkozva.