Lebénult a focidrukker arca, miután egy hétig nem aludt, hogy láthasson minden mérkőzést

Forrás: Shutterstock -
focivébé arcbénulás szurkoló foci drukker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy sportesemények az egész világot lázban tartják. Legyen szó olimpiáról vagy világbajnokságról, minél több ország vesz részt rajta, annál többen kíváncsiak a végeredményre. A focinál talán nincs népszerűbb és nézettebb sport, azonban egyesek az egészségüket is kockára tették érte.

Az idei focivébét Katarban rendezik, és valaki minél messzebb lakik a közel-keleti térségtől, annál későbbi vagy korábbi órákban látja a mérkőzéseket az eltérő időzónáknak köszönhetően. Magyarországon késő délután és kora este nézhetjük élőben a meccseket, ám a kínai drukkerek már közel sem ilyen szerencsések.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Egy kínai férfi kénytelen volt éjszakázni, sőt hajnalban is a tévé előtt ült, hogy minden mérkőzést élőben követhessen figyelemmel. Mivel napközben dolgozott, így a csoportmeccsek idején egy héten át szinte semmit sem aludt. Nagyon hamar elkezdte érezni az alvásmegvonás tüneteit, de először nem nagyon foglalkozott a teste jelzéseivel. Az egyik nap azonban nem tudta mozgatni az arcát.

A huszonhat éves férfi este hattól reggel hatig nézte a tévében a focit, a mindennapi éjszakázás pedig annyira megviselte, hogy egyszer csak oldalra dőltek az ajkai és nem tudta megmozdítani a szemhéját. Arcbénulással került kórházba, ahol speciális kezelést kapott, és várhatóan teljesen felépül. Az orvosok szerint az alváshiány mellett a hideg idő és az erős szél is hozzájárulhatott a problémához – írja az OddityCentral egy kínai portálra hivatkozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.