Agydaganat miatt lebénult a főszakács, aki David és Victoria Beckhamnek, valamint Gordon Ramsaynek is dolgozott

agydaganat főszakács Victoria Beckham Gordon Ramsay
A Gordon Ramsaynek és a Beckhaméknek dolgozó főszakács elmesélte, hogyan bénult le, miután ritka agydaganatot diagnosztizáltak nála.

A 40 éves John Lawson a világ legjobb séfeivel, és sztárok magánszakácsaként is dolgozott, de már egy csésze teát sem volt képes megfőzni, miután testének bal fele lebénult. A bajok 2014 decemberében kezdődtek, amikor John megnyitotta saját éttermét Melbourne-ben, Ausztráliában. Elvesztette az eszméletét és többször szédülést tapasztalt. Azt hitte, csak kimerült, mígnem hat hónappal később rohamot kapott. Kórházba szállították, ahol sokkoló diagnózist állítottak fel az orvosok: agydaganata van.

„Azt gondoltam, meg fogok halni, nem tudtam, mennyi időm maradt még" - mondta Lawson a The Sunnak.

A szakács a rohama alatt agyvérzést szenvedett, amely befolyásolta a memóriáját, testének bal oldala pedig lebénult. Az intenzív rehabilitáció után azonban mára helyreállt a beszéde és mozgása. A tumor 90 százalékát sikeresen el tudták távolítani az orvosok, ennek ellenére a szakács eleinte nem érzett ízeket, és egy teát sem tudott megfőzni.

John jelenleg élelmezési tanácsadóként dolgozik, és a Brain Tumor Research vállalattal munkatársa, hogy felhívja a figyelmet állapotára. Szeretné elérni, hogy több pénz jusson az agydaganatok kutatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.