Kutatók állítják: genetikailag kódolva lehet, hogy kiből lesz vegetáriánus és kiből nem

Forrás: Shutterstock -
kutatás genetika vegetarianizmus étrend
Egy kutatócsapat több mint 5300 szigorú vegetáriánus genetikai adatait tanulmányozta, a kutatás végén pedig arra jutottak, hogy a gének „erősen kapcsolódnak" és „potenciálisan összefüggnek" a szigorú növényi alapú étrendhez való ragaszkodás képességével.

A kutatók azt sugallják, hogy a hús olyan lipidkomponenseket tartalmaz, amelyek az anyagcseréhez kulcsfontosságúak, amelyekre egyeseknek szüksége van. De azok, akik genetikailag a vegetarianizmust részesítik előnyben, ugyanazokat a lipideket megtermelik belsőleg – vagyis kerülhetik a húst - írja a The Sun.

Genetikailag kódolva van, hogy kiből lesz vegetáriánus és kiből nem Forrás: Shutterstock

Nabeel Yaseen, az Egyesült Államok Northwestern Egyetem professzora azt mondta:

„Az egyik terület, ahol a növényi termékek különböznek a hústól, az összetett lipidek. Spekulációm szerint a húsban lehetnek olyan lipidkomponensek, amelyekre egyeseknek szüksége van. Talán azok az emberek, akiknek a genetikája a vegetarianizmust támogatja , képesek endogén módon szintetizálni ezeket az összetevőket. Jelenleg azonban ez csupán spekuláció, és sokkal több kutatást kell elvégezni a vegetarianizmus fiziológiájának megértéséhez."

Nyers húst, szívet, agyat és májat eszik az egykori vegán: teljesen megváltozott az élete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.