Nyers húst eszik és a saját nyálát is felhasználja sajtkészítéshez a 31 éves nő

Forrás: Emily Ciosek / SWNS/© Emily Ciosek / SWNS/Emily Ciosek / Swns -
sajtkészítés étrend nyers hús egészség Emily Ciosek
Már több mint egy éve, hogy a 31 éves Emily Ciosek úgy döntött, teljesen életmódot vált. A michigani üzletasszony azonban nem csak apró változásokat vezetett be az étrendjébe, hanem drasztikusan átformálta azt. Bár amit eszik, sokaknak hátborzongató, ő azt vallja, soha nem volt jobban és majd kicsattan az egészségtől. 

Emily - aki az Instagram oldalán is megosztja étkezéseit - teljesen elhagyta a gyorsételeket, a feldolgozott élelmiszereket, sok nyers húst eszik, saját nyála segítségével (mivel úgy véli, abban a saját szervezetének megfelelő baktériumok vannak) sajtot készít és hajat se mos.

A nő 2022 májusában - miután beleásta magát a témába - kezdett nyers húst enni, ma már szinte csak azon él. Állítja, amióta elhagyta a gyorsételeket, emésztése, bőre állapota és mentális egészsége is rengeteget javult.

Emily állítja, forradalmi étrendje egészségesebbé tette. Forrás: Emily Ciosek / SWNS/© Emily Ciosek / SWNS/Emily Ciosek / Swns

"21 évesen nagyon keményen buliztam, és rengeteg gyorsételt ettem" - nyilatkozta. Hozzátette 22 éves korában elkezdett romlani az egészsége, hullott a haja, emésztőszervi panaszok kínozták. 2020-ban már az ayurvédikus gyógyászat felé fordult, és kísérletezni kezdett azzal, hogy mitől érzi jobban magát.

A carnivore elnevezésű étrendet az utóbbi években egyre többen követik. Ez a táplákozás kis mennyiségben sem tartalmaz szénhidrátot, feldolgozott élelmiszert és sok tejtermék sincs benne. A táplálkozási irány Shawn Baker nevéhez köthető, szerinte ezek a legveszélyesebb ételek. Az étrend mellőzi az összes rostot, gyümölcsöt, zöldséget, gabonaféléket és természetesen stimulálószereket, így kávét, teát, alkoholt sem tartalmaz. Az orvosok legnagyobb része ezt nagyon veszélyesnek tartja, hiszen a based evidence alapú gyógyítás és a kutatásokon alapuló dietetika alapja a kiegyensúlyozott étkezés, aminek mindhárom makrotápanyagot és a lehető legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznia kell.

"Egyszer csak azon kaptam magam, hogy nyers húsra vágyom" - árulta el. "Vettem egy steaket, és először éreztem, hgy valóban kapcsolódom ahhoz, amit megeszek" - emlékezett vissza Emily, aki néha főtt ételt is készít, például húsgombócot. Étrendjében ezen kívül kevés zöldség és a maga készítette sajtok szerepelnek.

Emily Ciosek leggyakrabban nyers húst és saját maga készítette sajtot eszik. Forrás: Emily Ciosek / SWNS/© Emily Ciosek / SWNS/Emily Ciosek / Swns

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.