Korai figyelmeztető jelei vannak, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedsz

Forrás: Shutterstock -
szívbetegség cukorbetegség vérnyomás Dr Adrian Heald 2-es típusú cukorbetegség
A legfrissebb kutatások szerint már egy évvel a diagnózis előtt vannak olyan egészségi problémák, amelyek arra utalnak, hogy valaki 2-es típusú cukorbetegségben szenved vagy kialakulóban van nála a betegség. A diabétesznek ezt a formáját gyakran évekkel a a kialakulása után diagnosztizálják, ami hatalmas probléma, sokszor addigra szövődmények is fellépnek. Ha tudjuk, mire figyeljünk, időt nyerünk és korábban elkezdődhet a kezelés. 

Brit kutatók megállapították, hogy azok, akiknél a 2-es típusú cukorbetegség kialakul, nagyobb valószínűséggel szenvednek korábban más betegségekben is. A vizsgált személyek több mint egyharmadának volt

magas vérnyomása vagy légúti fertőzése, mielőtt az orvosok cukorbetegséget diagnosztizáltak volna náluk. Körülbelül egyötödüknek volt szívbetegsége vagy fül-, orr- vagy torokgyulladása közvetlenül a diagnózis előtt

– mondta el Dr. Adrian Heald, a Manchesteri Egyetem munkatársa.

Korai figyelmeztető jelei vannak, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedsz Forrás: Shutterstock

A tanulmányt a kutatók az Európai Diabétesz-kutatási Szövetségnek mutatták be, a felmérésben 1196 angliai felnőtt adatait vizsgálták 50 éven keresztül - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.