"Le kellett vágni a lábamat, pedig csak náthás voltam"

Forrás: Shutterstock -
tüdőgyulladás amputáció szeptikus sokk influenza
Amikor a 33 éves Allison Millernek fájni kezdett a feje, majd kapart a torka, azt hitte, hogy megfázott. Azt hitte, pár napot ágyban tölt, és jobban is lesz, ahogy azelőtt mindig. Nem is tévedhetett volna ettől nagyobbat.

„Egy egyszerű influenza örökre megváltoztatta az életemet" - mondja a The Sunnak a wisconsini Alisson, aki 2014 március 7-én észlelte magán a tüneteket. Korábban hazament a munkából és a nap hátralévő részét pihenéssel töltötte. Ám az állapota gyorsan romlott, ezért felkereste az orvosát, aki adott neki gyógyszert köhögésre. Éjjel azonban a helyzet még rosszabb lett, fájni kezdett a háta, annyira, hogy többször el is ájult. Nem tudta, mit tegyen, így felhívta az egyik barátját, aki mentőt hívott hozzá.

„Soha életemben nem éreztem magam ennyire betegnek" - mondta Allison, akinek ekkor még fogalma sem volt, mi vár rá.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az orvosok megerősítették, hogy Allison mindkét tüdejét érintő bakteriális tüdőgyulladásban szenved, amit az influenza okozott, ez pedig szeptikus sokkhoz vezetett. Szervei elkezdtek leállni, a halál kapujában állt. Egy sürgősségi kezelésnek köszönhetően az orvosok meg tudták menteni, de az egyik lábában leállt a keringés, így térd felett amputálni kellett.

Allison három hónapot töltött kórházban. Meg kellett erősödnie és újra kellett tanulnia járni.

„Fokozatosan felismertem, hogy az életem soha többé nem lesz a régi, és ez az, amin nem tudok túllépni" - vallotta a nő, aki a történetét most arra akarja használni, hogy felvilágosítson másokat is az influenza veszélyeiről. Arra buzdít mindenkit, hogy vegyék fel a védőoltást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.