Újabb súlyos betegség írható a vörös húsok számlájára

bárány marhahús sertéshús vörös hús 2-es típusú cukorbetegség
Egy friss, több mint 200 ezer felnőtt nyomon követésével készült tanulmány kimutatta, hogy összefüggés lehet a vöröshúsfogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása között.

Az orvostudomány álláspontja szerint az embereknek csökkenteniük kellene a vörös hús fogyasztását, mivel az összefüggésbe hozható egyes szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és rákkal. Egy új, a Harvardon végzett kutatás szerint bővült azoknak a betegségeknek a listája, amit a túl sok vöröshúsfogyasztás okozhat: úgy vélik - sok más egyéb életmódbeli rossz szokás mellett - a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában is szerepet játszhat.

A felmérés 216 695 felnőtt étkezési szokásait követte nyomon évtizedeken keresztül, és azt vizsgálták, kinél, milyen egészségi probléma jelentkezett. Közülük 22 000 résztvevőnél alakult ki 2-es típusú cukorbetegség, és az étkezési naplóikból kiderült, hogy gyakran fogyasztottak vörös húst.

Összefüggést találtak a vöröshúsfogyasztás és a cukorbetegség kialakulása között Forrás: CC0

A Diabetes UK azt tanácsolja az embereknek, hogy naponta kevesebb mint 70 gramm vörös húst fogyasszanak, fehérjeforrásként soványabb alternatívákat, például csirkemellet vagy tonhalat javasolnak - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.