Kiderült, melyik a legrosszabb póz, amelyben valaki aludhat: komoly problémákat okozhat

probléma nyomás alvás térd alvásszakértő
Sammy Margo alvásszakértő és gyógytornász szerint az oldalra felhúzott térddel történő alvás hosszú távon komoly csípőproblémákat okozhat. 

„Valószínűleg ez a legrosszabb pozíció, amelyben bárki aludhat, életen át tartó hát- és nyakproblémákat okozhat" — mondta a szakértő, aki szerint nagyon rosszat teszünk az egészségünknek, ha hason alszunk, az egyik lábunkat pedig felhúzzuk a csípőnk irányába. Ez a pozíció nyomást gyakorol a hátra és ez idő alatt szükségtelenül feszítjük az izmokat, ami később komoly problémákat okozhat.

Ha párnát teszel a térdeid közé, biztos, hogy kipihenten ébredsz: eláruljuk, miért

Margo szerint a „szabadeső" pozíció – ami nagyjából ugyanaz, de hajlított láb nélkül – a legrosszabb.

Felejtsd el a felhúzott térddel alvást: komoly egészségügyi problémákat okozhat Forrás: Shutterstock

„Valószínűleg ez a legrosszabb pozíció, amelyben bárki aludhat, ez egy életen át tartó hát- és nyakproblémákkal járhat. Ebben az esetben ugyanis a hát alsó része a matrac felé hajlik, ami azt jelenti, hogy túlzottan megnyúlik és csökkenti a hát alsó részének terét, ami fájdalmat okozhat, például isiászt, térdfájdalmat és izomgörcsöket."

Forgolódsz, álmatlanul fekszel éjszaka? Egy egyszerű trükkel véget vethetsz a kialvatlanságnak

Margo azt mondja, ha nehezen változtatunk pozíciót, akkor tegyünk párnát a hasunk alá, egy másikat pedig a sípcsontunk alá, hogy segítsen levenni a terhelést a testről - írja a Ladbible.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.