A méhnyakrák ma a második leggyakoribb halálok a 45 év alatti nők körében hazánkban, pedig a betegség megelőzhető, többek között védőoltással.

A méhnyakrák kialakulásáért legfőképpen a HPV a felelős. A vírus ellen közel 100%-os védettséget nyújt a ma már hazánkban is elérhető védőoltás, de a rendszeres szűréseknek is nagy szerepe van a megelőzésben. Többek között erre kívánja felhívni a figyelmet az Európai Méhnyakrák Megelőzés Hete.


LIFE - Az Életmód Magazin!
Minden hétköznap 18.00 órakor a LifeNetwork műsorán!


Ritka, de annál félelmetesebb betegség: a hüvelyrákhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101016-ritka-de-annal-felelmetesebb-betegseg-a-huvelyrak.html Negyedik csatáját vesztette el a rákkal szemben a 13 éves kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110118-csontrakban-halt-meg-a-kislany.html A sors markában: egy betegség, amitől a legjobban rettegünkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101227-jobban-felunk-a-raktol-mint-attol-hogy-elveszitjuk-mindenunket.html A feleség mellrákos lett - újra egymásba szeretett az elvált házaspárhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101215-a-feleseg-mellrakos-lett-ujra-egymasba-szeretett-az-elvalt.html Azt hazudta, csontrákja van, csakhogy pénzhez jussonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101210-azt-hazudta-csontrakja-van-csakhogy-penzhez-jusson.html Ötezer ember halálát lehetne megelőzni évente a vastagbélrákszűrésselhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101208-otezer-ember-halalat-lehetne-megelozni-evente-a-vastagbelrak-szuressel.html