Íme, a legolcsóbb zsírbontó! - Leolvasztja a kilókat az áfonya

diéta fogyás áfonya zsírégetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nehezen tudsz megszabadulni a felesleges kilóktól, egyél minél több áfonyát, a kutatások szerint ugyanis növeli a diéta hatékonyságát - egy maroknyi valódi kis zsírégető bomba!

Thinkstock
Thinkstock

Akár 73 százalékkal is csökkentheti a zsírsejtek számát az áfonya - állítják kutatók, akik szerint ezért akár potenciális fegyver is lehet az elhízással szemben. Az eddig is csodaszerként emlegetett gyümölcsről már bebizonyították, hogy növeli a szervezet polifenolszintjét - ami képes csökkenteni a II.-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát -, most azonban azt is megállapították, hogy hatékonyan fogyaszt is. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.

Ugyan a tanulmány vezetője, Shiwani Moghe, a texasi Női Egyetem már végzett diákja még csak egereken végzett kísérleteket, a rágcsálóknál hihetetlen eredményeket kapott: egy nagy adag áfonya például 73 százalékkal, de a kis adag is 25 százalékkal csökkentette az egerek zsírsejtjeinek a számát.
A kutatás eredményeit az amerikai Experimental Biology idei előadásán mutatták be, ahol Shiwani Moghe elmondta, hogy hamarosan embereken is elkezdik a kutatásokat. Fontos ugyanis, hogy kiderüljön, az emberek esetében mekkora adag lenne igazán hatásos, és hogy kiderüljön, nincsenek-e káros mellékhatásai egy esetleges kúrának.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.