10 hűsítő koktél izzasztó napokra - Bármelyik fesztiválon kérheted!

koktél fesztivál gyümölcslé koktél recept alkohol vodka tequila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koncertek, fesztiválok és más zenei programok kedvelt vendégei az alkoholos italok. Persze a jókedv nem alkohol függvénye, ha azonban mégis meginnál néhány pohárral, de sem a sört, sem a bort nem szereted, válaszd a koktélokat! A következők kifejezetten ajánlottak meleg, nyári estékhez.

Border crossing

Hozzávalók:

- 4 cl tequila
- 2 dl kóla
- fél lime leve
- kevés citromlé
- jégkockák

Thinkstock
Thinkstock

Így készítik: Először megtöltik a poharat félig jégkockákkal, majd beleöntik a tequilát, hozzáadják a lime levét és a citromlevet. Ezután töltik rá a kólát, és keverik alaposan össze. Általában kis darab lime-mal díszítik. 10-11 százalékos alkoholtartalmú ital.

Cuba libre

Hozzávalók:

- 5 cl fehér rum
- kóla
- fél lime leve
- jégkockák

Így készítik: Először a fél lime levét csavarják a pohárba, melyet ezután félig töltenek jéggel. Ráöntik a rumot, majd feltöltik az egészet kólával. Díszítésként lime-szeletet szoktak használni. 9-10 százalékos alkoholtartalmú ital.

Cranberry kick

Hozzávalók:

- 2 cl vodka
- 8 cl vörösáfonyalé
- fél lime leve
- jégkockák

Thinkstock
Thinkstock

Így készítik: A pohárba néhány kocka jeget tesznek, beletöltik a vodkát, ráöntik a vörösáfonyalevet, majd jól összekeverik az egészet. Ezt a koktélt is lime-szelettel szokás díszíteni. 6-7 százalékos alkoholtartalmú ital.

Hawaiian vodka

Hozzávalók:

- 6 cl vodka
- 2 cl ananászlé
- 2 cl narancslé
- 2 cl citromlé
- egy teáskanál Grenadine

Így készítik: A hozzávalókat shakerbe öntik, alaposan összerázzák, majd átszűrve öntik pohárba. Általában narancskarikával díszítik a kész koktélt. 15-19 százalékos alkoholtartalmú ital

Sex on the beach

Hozzávalók:

- 4 cl vodka
- 2 cl baracklikőr
- 6 cl feketeribizlilé
- 6 cl narancslé

Thinkstock
Thinkstock

Így készítik: A likőrt és a narancslevet beleöntik egy pohárba, és alaposan elkeverik. A vodkát egy külön shakerben rázzák össze a feketeribizlilével, majd óvatosan, átszűrve öntik rá a narancslére úgy, hogy ne keveredjenek el. Narancsszelettel díszítik. 12 százalékos alkoholtartalmú ital.

Salty dog

Hozzávalók:

- 4 cl vodka
- 4 cl grapefruitlé
- egy teáskanál citromlé
- csipetnyi só

Így készítik: Becitromozzák a pohár szélét, belemártják sóba - hogy a pereme sós legyen -, majd beleöntik a vodkát és a grapefruitlevet, és alaposan összekeverik a kettőt. 15-18 százalékos alkoholtartalmú ital.

Mojito

Hozzávalók:

- 4 cl fehér rum
- 2 cl cukorszirup
- 6 cl szóda
- kevés Angostura (kávélikőrfajta, elhagyható)
- fél lime leve
- mentalevelek

Thinkstock
Thinkstock

Így készítik: A mentaleveleket a pohár aljára teszik, ráöntik a cukorszirupot, és egy kanállal vagy törőfával alaposan összenyomkodják a leveleket. Ezután belecsavarják a lime-ot, majd az egészet feltöltik jéggel. Ezután jöhet az Angostura és a rum. Az egészet szódavízzel öntik fel. 14-16 százalékos alkoholtartalmú ital.

Sea breeze

Hozzávalók:

- 6 cl vodka
- 4 cl grapefruitlé
- 10 cl feketeribizlilé

Így készítik: A hozzávalókat shakerbe öntik, jól összerázzák, majd átszűrve öntik egy pohárba. Koktélcseresznyével, de grapefruit-szelettel is szokás díszíteni. 7 százalékos alkoholtartalmú ital.

Collins

Hozzávalók:

- 4 cl gin
- 12 cl szóda
- 1 cl cukorszirup
- fél citrom leve

Így készítik: Először a gint töltik a pohárba, majd ráöntik a cukorszirupot, és hozzáadják a citrom levét. Ezután öntik fel szódavízzel, és keverik meg egy kicsit. Díszítésnek citromkarikát szoktak használni. 9-10 százalékos alkoholtartalmú ital.

Mimosa

Hozzávalók:

- 7,5 cl narancslé
- 7,5 cl pezsgő

Így készítik: A narancslevet pohárba töltik, majd hozzáadják a pezsgőt. Csak enyhén keverik meg. Narancshéjjal díszítik. 5-7 százalékos alkoholtartalmú ital.

Pálinkakalandra fel! Isteni hazai párlatok csak neked!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110503-program-utazas-gasztronomia-palinkakalandra-fel-isteni-hazai-parlatok-csak.htmlPálinkatúra a Moszkva tértől a Petőfi hídighttp://www.life.hu/life/galeria/20110422-palinkatura-a-moszkva-tertol-a-petofi-hidig.htmlFilléres fiatalító bomba: a zöld kávéhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110321-filleres-fiatalito-bomba-a-zold-kave.htmlHogyan legyek jó nő? - Szépítő, fiatalító koktélok fillérekbőlhttp://www.life.hu/szepulj/20110622-hogyan-legyek-jo-no-frissito-fiatalito-koktelok-fillerekbol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.