Jennifer Aniston haja mindig tökéletes. Tőle tanulta a világ a lépcsőzetes frizurát, és nők milliói vágynak a színésznő mézszőke, mégis természetes tincseire. De neki is van egy segítője - Michael Canale, a hajszobrásza. Íme három trükk a mesterfodrásztól, melyet érdemes észben tartanod, ha hajfestésre adod a fejed.


Mi az álomhajszíned? - ez az első kérdés, amit a hajszínek királya, Michael Canale feltesz a hozzá érkező vendégeknek. Hollywood hemzseg a sztárfodrászoktól, de aki igazán tökéletes hajszínre vágyik, az Michaelt választja. Michael elárulta, mi az a három dolog, ami a legfontosabb a hajfestésnél.

1. Moss hajat festés előtt

Mr. Canale azt javasolja, hogy hajfestésre mindig száraz és frissen mosott hajjal érkezzünk. Ha piszkos, zsíros hajjal, hajhab- és lakkmaradványokkal érkezel festésre, a fodrász nem láthatja jól az eredeti színedet, így a végeredmény sem lesz tökéletes. Persze a frissen mosott hajnál a fejbőrt jobban kikezdi a festék, de a tökéletes szín megtalálásához tiszta haj kell.

Thinkstock

2. Figyelj a fazonra

Próbálj úgy érkezni a szalonba, ahogy általában viseled a hajadat. Ha legtöbbször kivasalod a tincseidet, ne göndör hajjal érkezz festésre, mert a melírcsíkok egészen másképp mutatnak a frizurádban. Fontos, hogy a fodrász tudja, hogyan hordod legtöbbször a hajadat, hiszen a természetes hatás érdekében ehhez kell igazítania a melírt.

3. A forró víz tönkreteszi a hajat

Festés után ne moss hajat forró vízzel, mert a meleg víz roncsolja a hajszerkezetet, e mellett szárazabbá és töredezettebbé teszi a hajat. Ráadásul a túl meleg víz hatásásra a fejbőr is bezsírosodik, így mindenképp figyelj oda, hogy lehetőleg mindig, de különösen festés után csakis langyos vízzel  mosd a hajadat.Ilyen frizurát viselj idén ősszel!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110713-osziteli-hajtrendek.html Sztároktól lestük el a legmenőbb nyári frizurákathttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110707-sztaroktol-lestuk-el-a-legmenobb-nyari-frizurakat.html A legjobb nyári frizurák az arcformádhozhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110705-a-legjobb-nyari-frizurak-az-arcformadhoz.html Vadiúj hajszínnel jelent meg az énekesnőhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110701-katy-perry-vorosre-festette-a-hajat.html Topfrizura nyárra: legyen kétszínű a hajad!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110613-topfrizura-nyarra-legyen-ketszinu-a-hajad.html A vörös hajszín titkaihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110602-a-voros-hajszin-titkai.html