Úgy tűnik, a babát váró hírességek gömbölyödő pocakja már nem adja el a magazinokat. Mostanában a sztárok inkább nemet cserélnek, és úgy pózolnak a fotósok kamerái előtt. Az eredmény kellően megdöbbentő ahhoz, hogy megvegyék az adott lapot, de legalábbis beszéljenek róla.


Merev zakók hegyes gallérú inggel a DKNY-nál, nagypapa kardigán öltönyhöz tartózó mellénnyel kombinálva Paul Smith modelljein, lapos talpú mokaszinokban lépdelő férfias arcú modellek a Dolce & Gabbana bemutatóján. A férfinak öltöztetett (sminkelt és fésült) nő a 2011-2012-es őszi-téli kifutók egyik vezető trendje.http://nymag.com/fashion
DKNY, Paul Smith,  Dolce & Gabbana, Moschino

2011 nem az első olyan év, amikor férfiasabbá vált a női divat, az 1920-as években a fiúsan öltözködő nők (a garçonne-ok) követeltek maguknak figyelmet, az 1940-es években férfiasan határozott és merev lett a kosztümök válltömése, ahogy az 1980-as években sem a lágyságukról voltak ismeretesek a női sziluettek. Nem említettük az olyan ismert embereket, mint Virginia Woolf írónő, Charlotte Andler vagy Marlene Dietrich színésznő, akik szintén szívesen jártak férfiruhában. Ahogy voltak olyan korszakok is, amikor a férfiak ruházata díszesebb volt, mint a nőké, és nem sok közük volt a mai férfias férfi ideáljához.

Az androgün téma egy ideje foglalkoztatja a divatmagazinokat (is), most mégsem ez, sokkal inkább a nemcsere az, amivel borzolják a kedélyeket. Olyan ez, mintha a gyerekkori "öltözzünk be anyunak" vagy "öltözzünk be apunak" játékot emelték volna felnőtt szintre úgy, hogy a "ciki" helyett a "provokatív" jelzővel kell illetnünk a képeket. Azokat a fotókat, amelyek között azért találunk néhány, a maga nemében gyönyörű képet is.

Tilda Swinton - W Magazine, 2011 ősze

Az ötvenéves (!) színésznő elképesztő jelenség, akit vagy nagyon szeretnek vagy nagyon utálnak az emberek. Kétségtelen, hogy Tilda Swinton olyan stílusikon, akit ma nem lehet megkerülni. Van benne valami nagyon kellemes összhang, és valami olyan összetevő, amitől megborzongunk. Androgün karakterére számtalan fotóanyagot építettek már, legutóbb Tim Walker kapta lencsevégre a W Magazine számára.

Forrás: AFP, www.wmagazine.com
Nézz meg még több képet Tilda Swinton fotósorozatából! Katt ide!

James Franco - Candy, 2010 ősze

A Candy az első transzverzális stílusmagazin, amely a transzszexuális és a transzvesztita embereket célozta meg. Második számuk címlapján a dögös James Franco pózolt, akit Terry Richardson fotózott le. Érdekesség, hogy a jóképű színész pont akkor szerepelt a GQ magazin borítóján is.

Forrás: AFP, www.terrysdiary.com

Florenche Welch - Vogue Hommes Japan, 2011 ősze

A japán Vogue Hommes nem először és valószínűleg nem is utoljára szerepeltet férfinak beöltöztetett hírességet a címlapon. Idén a Florenche and the Machine énekesnője, a különleges hangú és stílusú Florenche Welch pózol a szokásos bohém szerelése, fodros hippiszoknyája helyett öltönynadrágban, keményített ingben és különleges zakóban.

Forrás: AFP, Vogue Hommes JapanMarc Jacobs - Industrie, 2010 tele

Marc Jacobs a divatvilág egyik legprovokatívabb arca, aki nem riad vissza attól, hogy rúzsozott szájjal vagy éppen meztelenül mutassa meg magát a saját kampányaiban. A tervező tavaly télen az Industrie magazin címlapján pózolt magas sarkúban, térdzokniban, hosszú hajjal egy hatalmas kalap alatt.Forrás: AFP, http://models.com

Lea T - Love, 2011 tavasza

A transznemű, brazil származású modellt, Lea T-t akkor fedezte fel magának a média, amikor a tavaly őszi Givenchy kampányban szerepelt. Állítólag a kampány megjelenése után több száz interjúkérés érkezett Lea T ügynökségéhez. A modell már kétszer is szerepelt a Vogue Paris címlapján és a híres Oprah Winfrey show vendége is volt. 2011 tavaszán a Love magazin androgün tematikájú számának három címlapja közül kettőn szerepelt.  

Forrás: AFP, http://models.com

Lady Gaga - Vogue Hommes Japan, 2010 ősze

Ismerős ez az ember, ugye? Lady Gaga nem az MTV Video Music Awardson lőtte el először ezt a poént, hanem majdnem egy évvel korábban a japán Vogue Hommes címlapján...

Forrás: AFP, Vogue Hommes Japan

Andrej Pejic - New York Times Magazine, 2011 ősze

A világ legszebb arcú férfimodellje, Andrej Pejic Bosznia-Hercegovinában született szerb anyától és horvát apától. Androgün arcvonásaival képes szinte mindenkit megkavarni az egyik legalapvetőbb kérdésben, amikor egy emberről beszélünk: akkor ő most férfi vagy nő? A divatipar válasza erre csak annyi: az lesz, akivé sminkeljük. A legszebb az egészben, hogy elhisszük nekik.

Forrás: AFP, New York Times MagazineLakatos Márk átalakít: Csábító díva lett a hétköznapi tanárnőbőlhttp://www.life.hu/legytrendi/20110920-lakatos-mark-atalakit-23.html Ruhadarabok, amiket bárhol felismerünk a világonhttp://www.life.hu/legytrendi/20110919-ruhadarabok-amiket-barhol-felismerunk-a-vilagon.html Nézd meg Katalin hercegnő tavaszi ruhatárát!http://www.life.hu/legytrendi/20110916-nezd-meg-katalin-hercegno-tavaszi-ruhatarat.html Döbbenetes fogyása után modell lett a hatvanéves dívahttp://www.life.hu/legytrendi/20110915-modellkedik-sulyproblemakkal-kuzdo-szineszno-kirstie-alley.html Öltözz a padlásról! Visszatértek a kilencvenes évekhttp://www.life.hu/legytrendi/20110915-oltozz-a-padlasrol-visszatertek-a-kilencvenes-evek.html 5 dolog, amit a pasik biztosan nem tudtak a divatrólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110914-5-dolog-amit-a-pasik-biztosan-nem-tudtak-a-divatrol.html Sokkoló címlappal népszerűsítik a legnevesebb divatmagazinthttp://www.life.hu/legytrendi/20110831-sokkolo-cimlappal-nepszerusitik-a-legnevesebb-divatmagazint-a-vogueot.html