Okosan elhelyezett tükrökkel optikailag szinte megduplázhatod a lakás helyiségeinek méretét, és egyben sokat javíthatsz a fényviszonyokon is. A tükörrel nem árt azonban óvatosan bánni, a feng shui szerint ugyanis ártó hatása is lehet.

Thinkstock


A feng shui fontos szerepet tulajdonít a tükröknek, mivel a térrendezési tudomány szerint jelentős hatással vannak az éltető energia, a chi áramlására. Egy jó helyre tett tükör lakályosabbá teheti a szobát, optikailag növelheti a méretét, javíthat a helyiségben uralkodó fényviszonyokon, továbbá távol tarthatja a negatív energiát, mely egyebek mellett a párkapcsolati problémákért is felelős lehet.


A forma, a méret és az elhelyezés kulcsfontosságú

A tükörnek, ennek a kétségkívül praktikus kiegészítőnek az elhelyezésénél nagyon figyelj arra, hogy olyan magasra tedd, hogy tökéletesen lásd benne magad. Ellenkező esetben megtöröd a saját energiád útját, melynek a következménye folytonos szorongás is lehet. A tükröket a vízzel hozza összefüggésbe a feng shui. Mivel a víz energiája kordában tartja a tűzét, a térrendezéssel foglalkozó szakértők szívesen helyezik el a tükröt kandallók vagy kályhák fölé.

A repedt vagy csorba tükröket, az antik vaktükröket, de még a divatos ferdén vágott formákat is érdemes kerülni, ezek ugyanis szintén negatív hatással vannak a lakásban uralkodó chire. Ovális és kerek tükröt viszont bátran válassz: ezek - legfőképpen akkor, ha fém keretben vannak - a gyerekek és kreativitás területén erősítik jól a chit, míg a lakás családdal kapcsolatos részén egész alakos gardróbtükröt érdemes elhelyezni, lehetőleg fakeretbe foglalva.

A legfontosabb tabuk a feng shui szerint

A hálószobában különösen meg kell gondolnod, hogy hova és milyen tükröt teszel. A feng shui szerint például könnyen felerősödhet benned a féltékenység érzése, ha az ágyból meg tudod pillantani a tükörképedet, hiszen azt sugallja, hogy van egy harmadik szereplő is a kapcsolatotokban. Ha nem tudsz lemondani a tükörről a hálóban sem, akkor olyan helyre tedd, hogy az ágyból ne lásd benne magad.

Thinkstock


A tükör azonban nemcsak a párkapcsolatodban okozhat alattomosan feszültségeket, hanem saját magadban is. Ha gyakran felriadsz éjszaka, azért okolhatod az ágyad mellett lógó vagy álló tükröt, ami erősíti a belső feszültséget és idegességet. Ráadásul álmodból hirtelen felkelve meg is ijeszthet a képmutató. A hálószobában elhelyezett tükör a feng shui szerint azért okoz álmatlanságot, mert felébreszti az energiákat, és segíti a chi áramlását. Utóbbival nincs gond nappal, éjszaka azonban túlzottan megterheli a szervezetet, ami nem képes kikapcsolni, pihenni.

A hálószobán kívül a hosszú előszoba végébe se akassz tükröt, hiszen a hosszú, keskeny térben felgyorsult chit veri majd vissza, ami szintén nem jó. Sokkal jobb, ha a falra oldalra teszel tükröt, ezzel optikailag szélesítheted a keskeny teret. Nem ajánlott két tükröt sem egymással szembeállítani. Bár jól néz ki, mert látszólag végtelenné teszik a teret, zavaró és zavarba ejtő lehet a látvány, hosszú távon dezorientálttá tehet, és csökkentheti az életenergiád.Tágas és napfényes lakás 10 000 forintból - Átépítés nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110901-tagas-es-napfenyes-lakas-10-000-forintbol-atalakitas-nelkul.html Tiltott lista! Ezeket távolítsd el a lakásból, ha meg akarod tartani a párodhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110826-tiltott-lista-ezeket-tavolitsd-el-a-lakasbol-ha-meg-akarod.html Duplázd meg a nappalit egyetlen eszközzel! - A legszebb tükrök körképehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110811-duplazd-meg-a-nappalit-egyetlen-eszkozzel-a-legszebb-tukrok.html Egy zebra is elég, hogy ne kívánjon a párod! - Harmóniagyilkos kiegészítőkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110714-egy-zebra-is-eleg-hogy-ne-kivanjon-a-parod-.html Így találhatod meg a nagy Ő-t egy egyszerű gyertyával - Plusz 9 szerelemhozó tárgyhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110621-igy-talalhatod-meg-a-nagy-ot-egy-egyszeru-gyertyaval-.html Duplázd meg a lakásod pofonegyszerű trükkökkel! - Átalakítás lépésről lépésrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110525-duplazd-meg-a-lakasod-pofonegyszeru-trukkokkel-atalakitas-lepesrol-lepesre.html