Növeld meg négyzetméterekkel a lakást, átépítés nélkül! - Íme, néhány okos trükk

színek garzon bútorok dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álmodoztál már tágas loft lakásokról, egynél több hálószobáról, faltól falig ablakokról és sok-sok térről? Ha ezeket átépítés nélkül nem is valósíthatod meg egy garzonban, növelheted az alapterületet néhány okos trükkel, hasznos bútorokkal és ötletes megoldásokkal.

www.apartmenttherapy.com
www.apartmenttherapy.com

Rugalmasság és funkció - helyiségről helyiségre

Ha bútorokat keresel a kis lakásba, a fenti legyen a mottód. A nappaliban például nem érdemes mind a húsz vagy harminc négyzetmétert a padlótól a plafonig bepolcozni, mert így hamar kellemes otthon helyett egy szűk vakondlyukban találhatod magad. Ha ragaszkodsz a polcokhoz, akkor válassz világos színűeket.

Tipp! Nézd meg a híres divattervező luxusotthonát! Kattints a galériáért!






www.ikeahackers.net
www.ikeahackers.net

Az ágy alatti területen szüntesd meg a porcicák játszóterét, hiszen az ágyneműt, takarókat, plédeket, sőt, nyáron például a vastag téli kabátokat és pulóvereket is tárolhatod itt lapos kosarakban. Ha olyan ágyat választasz, amelyiknek széles a háttámlája, az akár könyvespolcként, éjjeliszekrényként is funkcionálhat, amivel további helyet spórolsz.

A kis lakásokhoz általában kis konyha tartozik, amelynek berendezése szintén nem egyszerű. Ha van ajtó vagy szabad falfelület, akkor felakaszthatod rá az edényeket is, így kevesebb helyet foglalnak a szekrényben, ahol cserébe a falon kevésbé tárolható konyhai eszközök kapnak helyet. Érdemes minden sarkot kihasználni, a legkeskenyebbeket is. Ha mást nem, olajokat és fűszereket tárolhatsz rajta. A beépített szekrény nem költséghatékony ugyan, de hosszú távon megéri, mert úgy biztosan minden az igényedre lesz szabva, és minden négyzetcentiméter kihasználhatóvá válik.

www.apartmenttherapy.com
www.apartmenttherapy.com

Tipp! Ebbe a házba költözik Lady Gaga! Kattints a galériáért!







www.ikeahackers.net
www.ikeahackers.net

Színezz tágasra!

Unalmasnak tűnhet, de örök érvényű szabály, hogy a kis tereket a világos színek tágassá, a sötét színek viszont szűkké teszik. Ez persze nem azt jelenti, hogy kórházfehér falak között kell élned, de a nagy felületeken mindenképpen világos árnyalatokat használj. A szín kiválasztásánál figyelj arra is, hogy a színskálán kis méretben minden szín világosabbnak tűnik, mint a falon, nagy felületen. A plafont minden esetben hagyd fehéren, mert ez nyomja legjobban össze a teret, ha sötét.

www.ikeahackers.net, www.home-designing.com
www.ikeahackers.net, www.home-designing.com

Ha egy légtérben van a konyha, a nappali és az étkezőrész, akkor színekkel képezhetsz "határvonalakat" a terek között. Hogy elkerüld a papagájhatást, válassz ki egy kedvenc színedből három, egymáshoz közeli árnyalatot, és ezekkel dolgozz.

Tipp! Christina Aguilera hihetetlenül meghízott. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.