A tavaszi kifutókon felvonultatott trendek szerint idén minden sminkimádó nőnek kötelező beszerezni élénk színű rúzst. Nem kell megijedni a vibráló vagy éppen drámai árnyalatoktól sem: az Avon szépségtrénere, Istenes Katalin elárult néhány mesterfogást, amelyeket alkalmazva profi sminkesként festhetjük ki magunkat.


"Ha a szem a lélek tükre akkor az ajak a hangulatunké"


"Egy szép smink találkozási pont aközött, ahogyan a nő valójában kinéz, és amilyen az ideálja, akivé válni szeretne. Sok esetben a smink által kialakított arc, nagyobb önbizalmat ad egy nőnek" - mondja szakértőnk. - "Jól ismerjük a mondást miszerint a szem a lélek tükre, és ha ez így van, akkor azt is mondhatjuk, hogy az ajak a hangulatunké!" Hajlamosak vagyunk azért nem viselni sötét színű rúzst, mert mindenhonnan azt halljuk, hogy tudni kell viselni. Szakértőnk szerint azért nem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgot, ő mindenkinek ajánlja ezeket az árnyalatokat, ha betartunk néhány alapszabályt.

Forrás: MAC, www.nymag.com/fashion

- Ellenőrizük gyakrabban!
A sötét színű rúzst érdemes rendszeresen ellenőrizni, mert ha elmászik vagy elmaszatolódik, az nem szép látvány. "Legyen nálunk kis tükör, papírzsebkendő és púder a javításhoz. Nincs annál viccesebb látvány, mint az elmaszatolódott réteg a száj körül."

- Használjunk szájkontúr ceruzát!
A rúzs elmaszatolódását vagy elkenődését megelőzhetjük úgy, hogy szájkontúr cerzuzát használunk. "Igaz, több ideig tarthat elkészíteni a tökéletes szájat, de megéri, mert nehezebben mászik át a kontúron a krémes rúzs."

- Legyünk tisztában az erős színek hatásával!
Szakértőnk, Istenes Kata arra is figyelmeztet, hogy legyünk tisztában azzal, hogy az élénk színű rúzsok különböző hatásokat váltanak ki. "Piros rúzs használata előtt érdemes figyelembe venni, hogy a vörös száj magára vonja a férfiak figyelmét, túlfűtött erotikát sugároz. Ugyanakkor, ha lilás árnyalatot választunk titokzatosak lehetünk."


- Idősebb korban óvatosan!
Sajnos, a drámai színek korhatárosak, bizonyos életkor fölött már nem ajánlatos használni őket. "Idősebb korban kétszer is gondoljuk meg a sötét rúzs használatát. A sötét szín optikailag kicsinyít, és idősebb korban egyébként is elvékonyodott már az ajkunk."


Forrás: MAC, www.nymag.com/fashion

Így fess drámai ajkakat!

A színek akkor mutatnak majd szépen az ajkainkon, ha előkészítjük az ajkakat a rúzsozásra, és a megfelelő eszközöket is használjuk. Szakértőnk szerint ahhoz, hogy igazán profik legyünk a következő eszközöket érdemes beszerezni: radír, ajakápoló, alapozó, ajakkontúrceruza, rúzsecset, rúzs, szájfény, púder, papírzsebkendő és fülpiszkáló pálcika.
Elsőre talán soknak tűnik ennyi eszköz, de mindnek fontos szerepe van abban, hogy tökéletesen nézzünk ki. A sminkelés menete a következő - ahogy a szépségtréner mondja. "Fél órával az indulás előtt, a megszokott készülődési rituálénkat folytatva, tegyünk fel egy ujjbegynyi radírt az ajkainkra pár percre, majd finoman radírozzuk le. Ezután kenjünk rá ajakápolót. Körülbelül 10 perc után a maradékot finomat töröljük le. Az így előkészített ajkak bársonyosak, látványra üdék és pirospozsgásak lesznek, ráadásul még a rúzs is tartósabb lesz, mert jobban megtapad. Ezután következhet az összes többi lépés amit megszoktunk."
Persze, az sem mindegy, hogy milyen színtípusba tartozunk, hiszen ez meghatározza, milyen színekkel érdemes kísérletezni. Szakértőnk a tavasz típusba tartozó nőknek a lazacpiros és a vérnarancs, a nyár típusúaknak a vörösbor, a pink, a bordó, az ősz típusba tartozóknak a téglavörös, paradicsompiros , terracotta, a tél típusba tartozóknak a fukszia, a málna, a lilásvörös, és a Ferrari-piros árnyalatokat ajánlja.


1. AVON - 2.020 forint, 2. Fleur de Santé - 1.190 forint, 3. Barry M - 1.470 forint,
4. MAC - 5.300 forint, 5. Catrice - 1.149 forint

Kerüld el a bakikat!

Bár egyre többször látni olyat is, hogy a rúzst nem precízen kenik fel, hanem az ujjbegyekkel ütögetik fel az ajkakra, a sötét rúzs esetében ez még mindig tabunak számít. Nem csak ez az egyetlen hiba, amit elkövethetünk. "A trend szerint, - már elég régóta - szinte megbocsáthatatlan bűn, ha több árnyalatnyi az eltérés a szájkontúr és a rúzs között. Szükséges, elengedhetetlen a kontúr használata, de láthatatlanná kell tennünk."
A kontúrt, ahogy szakértőnk korábban is említette, nem érdemes elhagyni, emellett a sminkecsetetés az alapozót se feledjük el. "Tartósabban megmarad a rúzs ha ecsettel visszük fel, ha alapozót, majd kontúrceruzát is használunk. Érdemes az első színes rúzs réteg után ráharapni egy papírzsebkendőre, majd újból rúzsozni!"
Érdemes 3-4 óránként ellenőrizni a sminkünket. Ha elkenődött, akkor fültisztító pálcika segítségével korrigálhatjuk. "Fontos, hogy azt csak a száj belseje felé húzzuk, mert beljebb úgyis a rúzs színével találkozik, míg ha kifelé korrigálunk, mégjobban elmaszatolódhat az alapozón!"


Kedvenc tavaszi körömlakkjainkhttp://www.life.hu/szepulj/20120330-tavaszi-szepsegtrendek-kedvenc-tavaszi-koromlakkjaink.html 4 sminktrend a tavaszi kifutókról, amit muszáj kipróbálnodhttp://www.life.hu/szepulj/20120330-tavaszi-szepsegtrendek-4-sminktrend-a-tavaszi-kifutokrol-amit-muszaj-kiprobalnod.html Sminkelj a szemformád szerint!http://www.life.hu/szepulj/20120401-smink-sztarok-sminkelj-a-szemformad-szerint.html Hajszínt váltottak a sztárok tavaszrahttp://www.life.hu/szepulj/20120405-hajszint-valtottak-a-sztarok-tavaszra-heti-beautymustra.html 3 ultradivatos frizura zsíros hajbólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120327-3-ultradivatos-frizura-zsiros-hajbol.html