A hét receptje: Lazacnyárs citromos lilahagyma-salátával

Buday Péter főzés lazac hét receptje gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknak kedvezünk, akik szeretik a halakat, és valami különlegességre vágynak. Azok, akik pedig nem, őket szeretnénk arra bíztatni, hogy próbálják ki ezt a receptet és reméljük, hogy beállítjuk őket is a "halasok" sorába, Nem csak egészséges, hanem különleges is: a következő Hét receptje, Buday Péter prezentálásában. A recept 4 főre van megadva.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4GKtaPo15vMjH9RS

Hozzávalók:
30 dkg lilahagyma

2-3 citrom leve
1 dl olívaolaj
2 csomag friss petrezselyem
60 dkg lazac
2 citrom

1 dl étolaj (a sütéshez)
4 dkg barnacukor
4-8 db hosszabb szál, fás rozmaring

A lazac: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, aztán felhúzzuk a nyársra. A citromokat kétujjnyi cikkekre vágjuk, és a cikkeket a lazacdarabok közé tűzzük, így sütés közben a citrom illóolajait könnyen átveszi a hal. Roston vagy forró serpenyőben, kevés olajon 3-4 perc alatt megsül. Nem sütöm sokáig, nehogy kiszáradjon a hal.
zöldcitrom héját ráreszelem a lazacra
sózom és barnacukorral megszórom - mindkét oldalát.
a rozmaring íze át fogja járni a hal húst
Elkészítem a hagymasalátát. Hajszálvékonyra szeleteljük fel a lilahagymát, sózzuk meg, és csavarjunk rá a zöld citrom levét - ettől kemény, ropogós marad a hagyma, és a halhoz is jobban illik az íze. Locsoljuk rá az olívaolajat, és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet.
Ezután már csak tálalom.

További receptekért nézd meg a Recept oldalunkat, a Webszakácson !
Ízlett a recept, de mégis máshogyan készítenéd el? Más ételeket tennél ki, vagy éppen hiányolsz valamit? Írd meg nekünk, és ha elnyeri tetszésünket, akár a Te receptedet is leforgatjuk és megjelenítjük a rovatban!
Címünk: receptek@life.hu
Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.