Rendszeresen rácsodálkozunk vagy felháborodunk Lady Gaga vagy Rihanna öltözködésén, pedig ők is sokszor a múltból merítenek. Madonna, Cher és a többiek nemcsak a külföldi, hanem a hazai énekesnőket is megihlették már a maguk idejében is. A Life.hu összegyűjtötte azokat a magyar előadókat, akik megjelenésére akár 35 év távlatából is emlékezünk.

Zalatnay Sarolta

Az 1960-as évek űrkutatásának eredményei a divatvilágot is lázban tartották: a holdjáró lábbelikre emlékeztető csizmák, különleges, búraszerű fejdíszek, fémes anyagok jellemzőek voltak ebben az időszakban. Zalatnay Cini táncdalfesztiválos miniruhája ezt a korszakot idézi - a habverő fülbevalóért pedig ma is ölni tudnánk, annyira ikonikus.

 

Szűcs Judith

Sokat gondolkoztunk, hogy az énekesnő valamelyik korábbi slágerét válasszuk-e abból a korszakból, amikor szinte valamennyi videójában fehér színű ruhában énekel. Hol nyakig beöltözve, hol hasat villantva, hol pedig olyan lábakat, amelyeket Angelina Jolie vagy Heidi Klum is megirigyelhetne.  A választásunk mégis egy korszakkal későbbi dalra esett. Ez bizonyítja, hogy nem csak Madonna tud megújulni. Szerintünk nincs is ehhez mit hozzáfűzni, elég megnézni az aranysort és a metálkék csizma kettősét.

 

Marcellina

Ha a dalaira nem is, Marcellina hol bodorított, hol kreppelt, csíkos hajára biztosan sokan emlékeznek. Babits Marcella a Sexy Lady klipben azt is megmutatja, hogyan kell a kreppelőt használni.

 

Bíró Ica

Lady Gaga is megirigyelhetné azt a szerelést, amiben Bíró Ica 1990-ben Metál Lady lett. A Pokolgép és a Beatrice előzenekaraként lépett fel akkoriban, metálos énjéért állítása szerint sokan támadták, de sejtésünk szerint sokan lelkesedtek is. Ha nem is a zenéért vagy a dalokért, de a Bíró Ica testére tapadó, szegecsekkel, rojtokkal, láncokkal felturbózott bőrszerkókért biztosan.

 

Zoltán Erika

A különleges hangjával hódító énekesnőtől elég nehéz volt kiemelni egyetlenegy videót. A szívünk szakadt meg például az Elvarázsolt éj klipjéért, amelyikben egy szál áttetsző, hálóruhaszerű lepelben csábítja el a láncokba öltöztetett Kátai Róbertet, ismertebb nevén Robby D-t, aki azóta is a férje. A ruhákat ebben a videóban lepipálják az effektek. A Pop-Hopp című slágerben viszont egyértelműen a fekete-sárga kosztümöké a főszerep. Erika igazi Madonna-klónként tűnik fel a most is divatos áttetsző anyag felhasználásával készült - kicsit darázsra emlékeztető - fekete-sárga ruhákban, amelyeket maga az énekesnő tervezett.

 

Bestiák

Amikor a magyar popzenét Kozsó és zenekarai uralták, megkerülhetetlen volt a Bestiák zenekar. A tagok a kilencvenes évek girl powerje jegyében neonszíneket (megint a jól ismert sárga-fekete összeállítás!) és emeletes "csótánytaposókat" viseltek, amelyre akkoriban minden második tinilány vágyott. Természetesen a horgolt sapka és a látványosan körbekontúrozott száj is a korszak sajátja. Sajnos lassan letelik a húsz év, és a divat körforgása szerint esélyes, hogy mindkettő visszatér valamilyen formában.

 

Táskát a cipőhöz - Mit mivel viselhetünk?http://www.life.hu/legytrendi/20121005-taskat-a-cipohoz-mit-mivel-viseljunk.html Divatbotrányok: Tom Ford, a szexista gentleman (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121005-divatbotranyok-tom-ford-a-szexista-gentleman.html Így lehetsz egy szempillantás alatt nőies és karcsú - Divatos övek őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20121004-igy-lehetsz-egy-szempillantas-alatt-noies-es-karcsu-divatos.html Magas sarkú? Ugyan! - Íme az ősz legszexisebb és legkényelmesebb cipősarkaihttp://www.life.hu/legytrendi/20121003-trend-divat-az-osz-legszexisebb-es-legkenyelmesebb-ciposarkai.html Átalakítunk! Mintha nem is ő lenne - Kicserélték Angelikáthttp://www.life.hu/legytrendi/20121002-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.html