A 16 éves sorozatgyártott orosz modellek után a következő trend az ép ésszel meglehetősen nehezen felfogható, hímnős hóbort. A pasassá vagy éppen nővé sminkelt androgün modellek alaposan feladják a leckét a földi halandóknak. A Life.hu utánajárt, kik is ők valójában.

A divatvilág modelljei nem elég, hogy egyre zsengébbek, de egyre véznábbak is. A kilátásba helyezett szabályok, melyek szerint a testtömegindexnek illő legalább leheletnyivel túllépnie az életveszélyes értéket, kispadra kerültek. A 1990-es évek nőiesen telt domborulatokkal megáldott modelljei mára egy letűnt kor ideáljai lettek, néhány túlélő kivételével. A modellszakma nagyöregjei előtt le a kalappal, ám a kifutók mégis hemzsegnek a két lábon járó ruhaakasztóktól, akik persze a legkevésbé sem vonják el a figyelmet a tervezői remekekről.

Forrás: AFP
Andrej Pejic

A kifutók legújabb favoritja pedig a női nem totális kigúnyolásaként a hímnős ifjak. Az androgün kérdés régóta vitatott és egyben elhallgatott téma, mely a művészet és a divat világát mindig is lázban tartotta. A kóstoltatás ideje azonban lejárt. James Franco, Marc Jacobs és számtalan híresség vagy modell pártolt már át egy fotósorozat erejéig a másik nem oldalára, de ma már szép számmal akadnak olyanok, akik korántsem csak olykor-olykor vetemednek ilyesmire. Andrej Pejic, Stav Strahsko, Arizona Muse, vagy éppen Lea T, mind eme "díszes társaság" tagjai.

Egy Lea T művésznevű modell az egyik legkeresettebbje a kétneműség piacának. Leandro Cerezo néven született Brazíliában, az ismert futballsztár, Toninho Cerezo gyermekeként. Családjának igen korán feltűnt, hogy a kisfiúval valami nincs egészen rendben. Kamasz éveiben - jobb ötlet híján - már csak azért fohászkodtak, hogy gyermekük "csak" homoszexuális legyen, hiszen ez még mindig kisebb gond lett volna. Pechükre azonban fiuk végérvényesen átigazolt, mégpedig címlaplánnyá - hímvesszővel. Persze ez egyáltalán nem ment ilyen egyszerűen. Lea megismerkedett az olasz tervezővel, Riccardo Tiscivel, aki minduntalan arra biztatta, vállalja nőies vonásait, és térképezze fel ezt az oldalát is. Majd ő is vette rá először arra, hogy magas sarkút viseljen, na és persze ki tudja, még mi mindenre.

Forrás: AFP
Lea T

A történet igazán akkor vált pikánssá, mikor a tervező a híres francia Givenchy divatház kreatív igazgatója lett. Idővel felvette Leát személyi asszisztensének, akinek aztán támasza és "pártfogója" is lett. Ma már Lea T nemcsak jobbkeze Riccardónak, de múzsája és a divatház egyik legismertebb modellje is. A francia Vogue-ban megjelent sokkoló képen meztelenül látjuk, amint kezével elég hanyagul takarja ki testének még hím tagját, míg a hormonkezeléseknek köszönhetően felsőteste, mellei meglepően formásak. Laza hajzuhatag, hibátlan kreol bőr, telt ajkak és feszes fenék - a fotó sokkoló. Nem hiába áll a kritikák kereszttüzében. Undorító, gyomorforgató, erkölcstelen és sátáni - hogy csak néhányat említsünk a képet ért jelzők közül. Mindeközben pedig a francia Vogue főszerkesztője, Carine Roitfeld, aki persze legendás a határokat feszegető anyagairól, tombol a "művészetet" korlátozni vágyók kirohanásai miatt. 

 

Divatbotrányok: Tom Ford, a szexista gentleman (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121005-divatbotranyok-tom-ford-a-szexista-gentleman.html Divatbotrányok: Vivienne Westwood, a divatvilág vörös démonahttp://www.life.hu/legytrendi/20120925-divatbotranyok-vivienne-westwood-divattervezo-a-divatvilag-voros-demona.html Divatbotrányok: Dita Von Teese átverte az állatvédőkethttp://www.life.hu/legytrendi/20120913-divat-es-botranyok-dita-von-teese-a-hofeher-boru-szriptiztancosno.html