Valószínűleg mindenki elégszer hallotta akár gyerekkorában, akár később, hogy ha hűvösebbre fordul az idő, érdemes rétegesen öltözködni. Ez az unalomig ismételt jó tanács egészen új értelmet nyer akkor, ha a rétegeket izgalmasan pakolod egymásra, hiszen így akár a legegyszerűbb darabokba is életet lehelsz.

A réteges öltözködés nagyon jó játék, kiélheted a kreativitásodat, ahhoz viszont, hogy az eredmény látványos, izgalmas, de igényes legyen, érdemes betartani pár szabályt. A Life.hu ezeket gyűjtötte össze.

http://lookbook.nu

1. Gondolkodhatsz mindössze két rétegben is - viselhetsz például az egyberuhán szőrmellényt -, de minél több réteget vállalsz be, annál izgalmasabb a végeredmény.

2. Válassz vékonyabb, légáteresztő anyagokat, hogy ne fülledjen be alájuk a bőröd. Természetesen minél több réteget vettél magadra, annál többtől szabadulhatsz meg úgy, hogy még mindig nem lesz unalmas az összhatás.

3. A fehér, a fekete és a semleges színek, mint a bézs, a szürke mindig jó alapnak bizonyulnak, vagy enyhítik a színek közötti feszültséget.

4. Válogass különböző árnyalatokat ugyanabból a színből, vagy keverj egyszínűt a mintással úgy, hogy a minta színében visszaköszönjön a választott árnyalat.


1. SPFWoman - 9.995 forint, 2. New Yorker - 5.990 forint, 3. Mango - 15.995 forint
4. Tchibo - 8.990 forint, 5. SPFWoman - 17.995 forint, 6. Mango - 9.995 forint, 7. Pull & Bear - 4.595 forint

5. Ugyanazzal a színnel is rétegezhetsz, ilyenkor válassz különböző textúrákat: keverd például a (mű)bőrt a kötöttel, a tweeddel vagy a (mű)selyemmel.

6. A monokróm rétegezésnél kipróbálhatod, milyen az, ha egyetlen élénk színű részletet viszel az összeállításba a gallérral, egy nyaklánccal vagy egy pár cipővel.

7. Mindig viselj övet az összeállításhoz, ez ugyanis nemcsak összefogja a rétegeket, hanem nőiessé teszi az alakodat is.

8. Érdemes magas sarkút viselned ilyenkor, mert a sok réteg szélesíthet kicsit, amit a magas sarkú cipővel vagy csizmával ellensúlyozhatsz.

http://lookbook.nu
1. SPFWoman - 9.995 forint, 2. H&M - 6.990 forint, 3. Mango - 9.995 forint, 4. Pull & Bear - 3.595 forint
5. Vagabond - 29.990 forint, 6. Tchibo - 3.990 forint, 7. SPFWoman - 17.995 forint

9. Kerüld a túl sok réteget, mindig érezd magad kényelmesen - nemcsak a ruhákban, a bőrödben is.

10. Bár nagyon divatos, ha több különböző mintát keversz egy összeállításon belül, a rétegezésnél bánj finoman ezek párosításával, mert a két trend (mintakeverés és rétegezés) csak nehezen fér meg egymással.

 

Így viseld a csillogó anyagokathttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-trendkorkep-igy-viseld-a-csillogo-metalfenyu-arany-ezust-anyagokat.html Top 3 őszi ruhadarab pasiknakhttp://www.life.hu/legytrendi/20121019-top-3-oszi-ruhadarab-pasiknak.html Divatbotrányok: Női modellek méretes hímtaggalhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-divatbotranyok-noi-modellek-meretes-himtaggal-ime-hires-androgun-modellek.html Őszi táskakörkép - 3 trend a kifutóról és elérhető áru változataikhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-oszi-taskakorkep-3-trend-a-kifutorol-es-elerheto-aru.html