fashion week modell a nap cikke transzvesztita Lea T. James Franco Terry Richardson botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A transzszexualitás egyre gyakoribb jelenség mostanában. Férfiak válnak nőkké, nők válnak férfiakká, a végeredmény pedig szédületes. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában a héten a transzszexuális modellek kerülnek terítékre.

A külsődleges nemi jegyek és a lélek külön utakon: a jelenséget sokan szkeptikusan fogadják, és különös betegségként kezelik. De szkepticizmus ide vagy oda, a tudomány szerint nem erről van szó. Míg korábban az emberek úgy gondolták, a transzszexualitás a neveltetéssel és a társadalmi tényezőkkel függ össze, ma már nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy ez egy veleszületett állapot. Az oka pedig egyfajta hormonális hatás. Vannak azonban, akik még a természet e bizarr tréfáján is képesek "nevetni" és megmutatni a világnak, hogy így is lehet.

Forrás: www.april-ashley.com
Forrás: www.april-ashley.com

April Ashley

A transzszexuális modelleknek már több évtizedes történetük van. A kezdet az 1960-as évek elejére tehető, mikor April Ashley megjelent a brit Vogue magazinban. A modell egy csapásra sikeres lett. A világ a lábai előtt hevert, persze míg ki nem derült, hogy voltaképpen fiúnak született. Ígéretes karrierje rémálom lett: barátai, munkatársai elfordultak tőle, sőt egy film stáblistájáról még nevét is törölték, csakhogy a botrányt elkerülhessék.

Ma azonban már más a helyzet. A transznemű modellek divatházak, neves tervezők legnagyobb múzsáivá lettek. A Blue Man fürdőruhamárka sem bízta a véletlenre a 2012-es kollekciója sikerét. Kampányának húzóneve Lea T volt, a divatvilág egyik legkeresettebb transzvesztita modellje. A fotós pedig ki más is lett volna, mint a polgárpukkasztás bajnoka, Terry Richardson.

Egyre több híresség is szimpatizál a transzvesztita modellekkel, és szólal fel az érdekükben. James Franco, Hollywood szexi szívtiprója például transznemű Boy George-rajongónak öltözve pózolt a Candy címlapján.

Forrás: Terry Richardson
Forrás: Terry Richardson

A képeket szintén a botrányhős fotós, Terry Richardson készítette. A lapból persze kiderül, hogy Franco egyáltalán nem bánta meg azt, hogy fiúnak született. Nem arra vágyik, hogy magas sarkúban és bundában vonuljon New York utcáin. A színész csupán így akart szolidaritást vállalni azokkal, akik a nemi skatulyák ellen küzdenek.

Forrás: Terry Richardson
Forrás: Terry Richardson

A Candy a világ első transzneműek stílusával és divatjával foglalkozó magazin. Meghökkentő képek sorát láthattuk már benne a legnevesebb művészek közreműködésével. A Baby Boom kiadás fotósorozatát a világhírű fotós Steven Klein készítette.

Forrás: Candy Magazine
Forrás: Candy Magazine

A magazin azonban nem anyai örömök elé néző nőket, még csak nem is cuki csecsemőket, hanem terhes férfiakat mutatott be - nem is akárhogyan. Az urakat szado-mazo bőrszerkóban kapták lencsevégre. Mi tagadás, ilyet azért ritkán látni.

Forrás: Candy Magazine
Forrás: Candy Magazine

Íme a divat legújabb irányzata - Hogy tetszik ez a stílus?



A Candynek azonban még ez sem volt elég! A tavaly decemberi címlapjukon nem más, mint Michelle Obama pózolt, jobban mondva egy transzvesztita hasonmása. A magazin persze semmi megbotránkoztatót nem látott ebben. Állításuk szerint csak a tiszteletüket szerették volna kifejezni a kormány és a first lady iránt, aki stílusában és tetteiben igazi példaképnek számít a transzneműek között is. Ezért választották őt, illetve Connie Fleminget. Sokak szerint azonban ez a tiszteletadás mégis botrányos, főleg, hogy a modell az egyik képen a Bibliára esküszik. Komolyabb támadásoktól persze nem kell tartania a lapnak, hiszen olvasói között rendkívül befolyásos emberek is vannak.

Forrás: Candy Magazine
Forrás: Candy Magazine

Igazi csemegének számított az is, amikor kiderült, hogy még Obamának is megvannak a maga "különös" élményei. Gyerekkorában, Jakartában édesanyja gyakran egy transzszexuális bejárónőre bízta a kis Barackot. Ezek után talán már senki nem is lepődik meg azon, hogy 2010-ben megválasztották az USA első átoperált bíráját, Victoria Kolakowskit. A transzvesztiták ügyének harcosai célt értek volna? Ha még nem is, annyi bizonyos, jó úton haladnak.



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.