sminktippek tavasz Pintér Andrea sminkes maszkmester Life.hu szakértő szakértő alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pintér Andrea smink- és maszkmester, a Life.hu szakértője megosztja veled sminktippjeit. Az alapozástól egészen az eszközök tisztításáig végigveszi, hogyan készíthetsz magadnak üde, tavaszi sminket. Íme a szakértői trükkök!

Íme néhány ötlet, mik azok a sminkszerek, amik semmiképp sem hiányozhatnak 2013 tavaszán a divatot kedvelő nők táskájából! Az alábbiakban megmutatom, mit kell magunkkal vinni a sminktáskánkban, hogy külsőnk egész nap ragyogó és tündöklő legyen!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

1. Primer: Elengedhetetlen az alapozó alá. Feladata, hogy egyenletes felületet biztosítson, ezáltal érhetünk el hibátlan, természetes eredményt az alapozás után.
2. Alapozó: Olyan sok alapozó kapható, hogy mindenki megtalálja a bőrtípusának és bőrszínének megfelelőt. Ha még nincs kedvenc, érdemes kiválasztani valamely márka BB krémjét. Ezek közül a termékek közül válasszunk olyat, amelyik fényvédőt is tartalmaz. (Pattanásos a bőröd? Íme a megoldás!)
3. Blush vagy bronzosító: A bronzosító a lehető legjobb választás, ha kicsit világosabb az alapozónk vagy a természetes arcszínünk, mint szeretnénk. Megfelelő, lehetőleg nagy, puha ecsettel és egy kis gyakorlással üdévé és kipihentté varázsolhatjuk az arcunkat. A bronzosító nem helyettesíti a pirosítót. Bátran használhatjuk mindkettőt egyszerre.
4. Szemceruza: Szemceruzát sokféle módon lehet alkalmazni, a legfontosabb, hogy vízálló változatot válasszunk, így elkerüljük a délutánra kialakuló szem körüli maszatot. Az elkenődött smink gyakran okoz problémát, és sok hölgynek veszi el a kedvét a sminkeléstől. Ha vékonyan, csak a szempilla tövében alkalmazzuk, az észrevétlenül kihangsúlyozza a tekintetet. Idén nappalra válasszunk barna, szürke árnyalatokat. Estére a bátrabb hölgyek használhatnak kék, rózsaszín, barack, sárga, zöld változatot, tusvonal formájában.
5. Szemhéjfesték: Az idei tavaszi irányzat a nappali visszafogottság: szürke, barna, bézs, halványrózsaszín, és az esti bátrabb: kék, zöld, sárga, piros színhasználat jegyében telik. A legfontosabb azonban a tökéletes, precíz kidolgozás.
6. Szemöldök: A szemöldökcsipeszt eldobhatjuk. A szemöldököt igazítsuk szemöldökfésűvel, rögzítsük vaxszal, és hetente - szükség szerint - kisollóval vágjuk a kívánt formára. Színezhetjük szürkével, barnával egyaránt.
7. Szempillafesték: A fekete vagy barna szempillafesték eddig sem hiányozhatott egyetlen nő táskájából sem. Idén azonban bővül a színválaszték. Bátran színezhetjük pillánkat kékre, szürkére vagy akár rózsaszínre is. Lehetőségeinknek a divat nem, csak a bátorságunk szabhat határt.
8. Ajkak: Az ajakfestés esetén is kettéválik a nappali és az esti trend. Nappalra a visszafogott natúr szájszín vagy ápolóbalzsam is elegendő lehet. Estére, alkalomra azonban hódít a piros és a narancs, valamint a fukszia minden árnyalata. Formázzuk ajkunkat teltre és határozott vonalúra.
9. Eszközök: Tároljuk sminkjeinket könnyen tisztítható sminktáskában! Legyen nálunk kézfertőtlenítő. Válasszunk jó minőségű eszközöket és anyagokat. Ecseteinket, a sminkszivacsokat, valamint a púderpuffnit tisztítsuk ki minden használat után! Mindig legyen nálunk sminkeltávolító törlőkendő, ez jó szolgálatot tesz, ha meg szeretnénk igazítani, fel szeretnénk frissíteni a sminkünket. Lejárt szavatosságú sminkszereinktől szabaduljunk meg!

Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.