Pici lányod vagy fiad bárányhimlője nem múlt el nyomtalanul? Hiába vigyáztatok, egy-egy kiütésnek tartósan megmaradt a nyoma? Dr. Kaszab Csilla, a Life.hu szakértője, bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos segít neked, hogyan halványíthatod el a betegség után maradt himlőhelyeket.

"Kedves Csilla!

Ötéves kislányom nyáron esett át a bárányhimlőn, és sajnos elég sok kiütés volt a testén és az arcán is. Hiába nem hagytuk, hogy vakargassa, a vékony bőre miatt több helyen látom, hogy megmaradt a nyoma: a térdén, a hasán, a szemöldöke alatt. Az arcán nem annyira látványos, viszont a köldöke mellett és a térdénél elég feltűnő. Létezik olyan módszer, amivel ezek a himlőhelyek eltüntethetők?

Köszönettel:
egy aggódó anyuka"

Forrás: Thinkstock

Kedves Anyuka!

A hegek kialakulásukat követően még hónapokig, fél évig is alakulnak - javulnak, míg elérik végleges formájukat. Fontos, hogy a friss heget erős napfény ne érje, ne "égjen bele a bőrbe". Nagyon jó hegkezelő krémek állnak rendelkezésre, patikában vény nélkül megvásárolhatók ezek a szilikon tartalmú készítmények.

Amennyiben mégis marad nyom, létezik heghalványító kezelés, természetesen ezt kisgyermek esetében nem végezzük, csak idősebb kortól.

Jó megoldás például az úgynevezett dermarolleres kezelés. A terápia során a bőr saját kollagéntermelését indítjuk be. A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. Bőrünk rugalmasságát a kollagénnek köszönhetjük. A kor előrehaladtával a szervezetünkben található kollagén mennyisége, így vízmegkötő képessége is csökken, emiatt bőrünk elveszíti rugalmasságát és elkezd ráncosodni. A kollagénterápia klinikailag bizonyított eljárás, melyet egy speciális eszközzel végzünk. A dermaroller egy görgős készülék, mely több apró tűből áll és sok fajtája létezik. A dermaroller a kezelés során mikrosérüléseket ejt a bőr felszínén, melynek köszönhetően a bőr beindítja saját védekező mechanizmusát, és beindul a kollagén újraképződése. Így a hegek  visszahúzódnak, finomodnak, javulnak a ráncok is.

Üdvözlettel,

Dr. Kaszab Csilla
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

 

Tedd fel kérdéseidet az info@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!
Vigyázz a böjttel! Nem mindegy, hogy mit eszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130222-bojt-ideje-alatt-hogyan-etkezzunk-gyorki-nike-dietetikus-szakerto-valaszol.html Ekcémával küzdesz? Így lehet szebb a bőrödhttp://www.life.hu/szepulj/20130217-a-lifehu-szakertoje-dr-kaszab-csilla-bor-nemigyogyasz-es-kozmetologus.html A kivitől ragyog a legszebben a bőröd!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130325-napi-harom-adag-zoldseg-es-gyumolcs-fogyasztasa-ugyanazt-az-egeszseges.html 6 étel, ami tönkreteszi a bőrödethttp://www.life.hu/life/galeria/20130308-etelek-amik-artanak-a-borodnek-so-tenger-gyumolcsei-tej-cukor.html A túl sok ápolástól is megbetegedhet a bőrödhttp://www.life.hu/szepulj/20130225-pattanasok-miteszerek-borhibak-kezelese-dr-kaszab-csilla-valaszol.html