Kicsi babának kicsi ágy dukál, ám az már nem mindegy, hogy milyen: az első hónapokat szinte abban tölti, így egészségesnek és kényelmesnek kell lennie. A választás nem is olyan könnyű: megmutatunk néhány alternatívát.

Hogyan válassz kiságyat?

A kérdés egyszerűnek tűnhet, hiszen sokaknak bevált a régi típusú, rácsos ágy szivacsmatraccal. Ma már azonban ennél sokkal kényelmesebb és egészségesebb ágyikókat találni: az állítható dőlésszög a bukós babáknál lehet életmentő, a leereszthető rács a derekadat kíméli, a kókuszmatrac a baba hátát támasztja meg kiválóan, és megfelelően szellőzik, ha pedig az ágyat pelenkázóval és szekrényekkel kombinálták, akkor praktikus kombinációt kapsz az éjszakai pelenkázásokhoz.

A fekvőfelület kiválasztásánál azt kell figyelembe venned, meddig akarjátok használni az ágyat: a 60x120 centiméteres felületű ágyak óvodás korig használhatók, utána be kell majd szerezni egy nagyobbat. Ha eleve olyat választotok, mely 70x140 centiméteres, azt iskoláskoráig nyugodtan használhatja a gyerkőc, hiszen idővel a rácsok leszerelhetők, és a kiságy heverővé alakítható.

A kör vagy ovális alakú ágyak meghitt látványt nyújtanak, legtöbbjük pedig később szintén nagyobbá alakítható, vagy legalább levehető rácsozatú. A biztonság érdekében figyelj arra, hogy a kiságy masszív legyen!

 

Forrás: www.webshop.babyexpress.hu
Baby Expressz Selsia kiságy - 67.900 Ft

 

Forrás: www.ikea.com
Ikea HENSVIK - 19.990 Ft

 

Forrás: www.kika.com
Kika Boris átalakítható gyerekágy - 45.900 Ft

 

Forrás: www.brendon.hu
Brendon Stokke kiságy - 187.000 Ft

 

Forrás: www.dione.hu
Dioné Lino kiságy - 66.990 Ft

 

Forrás: www.webshop.babyexpress.hu
Lucila Luxe kiságy - 73.900 Ft

 

Forrás: www.bergon.hu
Bocian Agata ágyneműtartós kiságy - 22.999 Ft

 

Forrás: www.manobabahaz.hu
Klups Safari babaágy Leo - 19.900 Ft

 

Forrás: www.faktumbutorbolt.hu
Faktum Bútorbolt Bonifác kiságy - 42.800 Ft

 

Forrás: www.babbo.hu
Babbo dönthető Sole kiságy - 85.900 Ft

 

Forrás: www.matracfutar.hu
Art Nouveau babaágy

 

Forrás: www.bebecar.com
Trama Cosmos kiságy

 

Forrás: www.meblikbutor.hu
Meblik Hercegnő kiságy

 

Apa herpeszes? Ne engedd a baba közelébe!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130724-herpesz-virussal-fertozodott-apa-eletveszelyes-az-ujszulottre-nezve.html Kihez forduljak, ha nem jön össze a baba?http://www.life.hu/anyaskodj/20130703-sikertelen-teherbeeses-kihez-fordulhat-a-ketsegbeesett-par.html Anya hasában van egy baba - hogyan nyelte le?http://www.life.hu/anyaskodj/20130611-gyerekekszaj-igy-kepzelik-a-gyerekek-a-fogantatast.html A te gyereked is jár babaegyetemre?http://www.life.hu/anyaskodj/20130508-babak-fejlesztese-jot-tesz-az-agyuknak-a-korai-fejlesztes-vagy.html A kisbaba, akinek három anyukája vanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130301-kisbaba-harom-anyukaval-katy-noverenek-petesejtet-felhasznalva-sogornoje-mehebe-ultettek.html Sosem fog elindulni a baba, ha ezt adod rá!http://www.life.hu/anyaskodj/20130208-a-ruha-es-a-jatek-is-befolyasolja-a-baba-mozgasfejlodeset.html Neandervölgyi baba keresi anyukájáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130128-tudosok-a-neandervolgyi-ember-ujraelesztesen-dolgozak-ugyanis-rekonstrulaltak-a-dnset.html