Ha hétről hétre követed a JógaKlikk és a Life.hu közös online jógaiskoláját, akkor már van elképzelésed arról, hogy mi az a yin jóga és esetleg gyakoroltad is velünk a stresszűző, vesemeridiánra ható gyakorlatsort. Ezúttal azonban egy igen különleges pózzal készültünk. 

Van egy ősi taoista mondás, miszerint annak az embernek, akinek a lábujjai nyitottak, az elméje és a szelleme is nyitott. A következő videóban egy olyan összetett, erős hatású pózt tanulhatsz meg Szénási Katával, amely 6 meridiánt stimulál: a máj-, epe-, vese-, húgyhólyag-, lép- és gyomor-meridiánokat (az összes - 6 db - altesti meridiánt, mely vagy a lábfejen kezdődik vagy ott végződik). A póznak intenzív energetizáló hatása van. Segít, hogy stabilan állj a talajon és a lábadon, karban tartja a lábfejet, erősíti a lábujj- és a bokaízületeket. Az öregedéssel ugyanis a kezünk,a  lábunk, az ujjaink bemerevednek, a bennük található nagy mennyiségű, nedvességéből veszítő fascia (izompólya) miatt.

Forrás: Thinkstock

Mivel a meridiánjaink - amelyek az egész test energiaháztartásáért felelősek - mind a kézben és a lábfejben végződnek, fontos, hogy ezek a területek ne szűküljenek, ne merevedjenek be. Gyakorold ezt a pózt velünk, fokozd a keringést és energiaáramlást a lábfejekben, tartsd magad fiatalon. Erre a hétre egy nagyon erősen feltöltő yin jóga pózzal készültünk neked, amelyet gyakorolhatsz bárhol, bármikor.

Ha nem ébredtél együtt a természettel, tested-lelked még mindig nem friss és energiától duzzadó, és kicsit több időd is van jógázni, klikkelj ide az akár otthon vagy az irodában is elvégezhető tavaszi energetizáló gyakorlatsorunkért, amely ezen a héten ingyenes.