Sós vízbe tedd fel a pennét, amíg fő, vágd fel a medvehagymát. A hagymát tedd a tűzre, amikor pedig összeesett, add hozzá a tejszínt és a sajtkrémet. Sóval és borssal ízesítsd, majd jól forrald össze. Add hozzá a leszűrt tésztát, és várd meg, amíg kicsit megszívja magát. Durumtésztával is kiváló.
Forrás: Thinkstock
Tészta, ami nem hizlal, egészséges és finom
A durumtészta tökéletesen illeszkedik az átgondolt, tápanyagcentrikus étrendbe és akár egy átfogó életmódváltás része lehet anélkül, hogy le kellene mondanod egy olyan finomságról, mint a tészta. Ezt az egészséges és finom különlegességet korábban itt mutattuk be.
Fokhagymás, paradicsomos spagetti
Hozzávalók:
50 dkg spagetti, 5 nagyobb paradicsom/2 darab konzervparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, só, oregánó, bazsalikom, trappista- vagy parmezánsajt, olívaolaj.
A kockára vágott paradicsomot halmozd az olívaolajra, ízesítsd oregánóval, bazsalikommal és sóval, majd mikor úgy látod, kezd szétfőni, add hozzá a szétpaszírozott fokhagymát. Fontos, hogy a hagyma legyen az utolsó, mert így jobban megmarad az íze. Végül öntsd az egészet a spagettire, és szórd meg a tetejét sajttal!
Forrás: Thinkstock
A tarhonyától az üvegtésztáig
Az olasz tésztákat senkinek sem kell bemutatni: a spagettik, makarónik, pennék mindennapos vendégek a vacsoraasztaloknál. Ám ha egy kicsit jobban szétnézel, meglátod: más nemzetek tésztái között is találhatsz igazi különlegességeket. Cikkünket itt érheted el.
Darált húsos fusilli
Hozzávalók:
50 dkg fuslili, fél kiló darált sertéshús, 4 darab paradicsom, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, olívaolaj, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma.
Tedd fel főni a fusiit, hogy készen legyen, mire összeállítod hozzá a darált húsos feltétet. Vágd apróra a hagymát és pirítsd meg olívaolajon. Add hozzá a sertéshúst és az átnyomott fokhagymát, majd pedig szórd meg paprikával. Ízlés szerint sózhatod is. Amikor szépen megfőtt a hús, halmozd rá a felkockázott paradicsomot. Addig főzd, amíg teljesen össze nem érnek az ízek. Ha megvagy, tálald a fusillivel!
Forrás: Thinkstock
Melyik tésztát mihez együk?
A száraztésztának manapság se szeri, se száma. Különleges formák, eltérő méretek, más-más elkészítési mód. Most rendet teszünk a fejekben: eláruljuk, melyik tésztának mi a neve és milyen ételek elkészítéséhez ajánljuk őket. A Life.hu nagy tésztakörképéért kattints ide.