3 pofonegyszerű, villámgyors tésztás recept

Forrás: Thinkstock -
ízvilág tészta receptek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban összegyűjtöttük már a legfinomabb tésztaszószokat, most azonban ennél még tovább megyünk. Íme, a Life.hu kedvenc tésztareceptjei.

Sajtos, tejszínes, medvehagymás penne

Hozzávalók:

50 dkg penne, 1 csokor medvehagyma, 0,5 liter főzőtejszín, 100 grammos natúr sajtkrém, só, bors.

Sós vízbe tedd fel a pennét, amíg fő, vágd fel a medvehagymát. A hagymát tedd a tűzre, amikor pedig összeesett, add hozzá a tejszínt és a sajtkrémet. Sóval és borssal ízesítsd, majd jól forrald össze. Add hozzá a leszűrt tésztát, és várd meg, amíg kicsit megszívja magát. Durumtésztával is kiváló.

Forrás: Thinkstock

Tészta, ami nem hizlal, egészséges és finom

A durumtészta tökéletesen illeszkedik az átgondolt, tápanyagcentrikus étrendbe és akár egy átfogó életmódváltás része lehet anélkül, hogy le kellene mondanod egy olyan finomságról, mint a tészta. Ezt az egészséges és finom különlegességet korábban itt mutattuk be.

Fokhagymás, paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

50 dkg spagetti, 5 nagyobb paradicsom/2 darab konzervparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, só, oregánó, bazsalikom, trappista- vagy parmezánsajt, olívaolaj.

A kockára vágott paradicsomot halmozd az olívaolajra, ízesítsd oregánóval, bazsalikommal és sóval, majd mikor úgy látod, kezd szétfőni, add hozzá a szétpaszírozott fokhagymát. Fontos, hogy a hagyma legyen az utolsó, mert így jobban megmarad az íze. Végül öntsd az egészet a spagettire, és szórd meg a tetejét sajttal!

Forrás: Thinkstock

A tarhonyától az üvegtésztáig

Az olasz tésztákat senkinek sem kell bemutatni: a spagettik, makarónik, pennék mindennapos vendégek a vacsoraasztaloknál. Ám ha egy kicsit jobban szétnézel, meglátod: más nemzetek tésztái között is találhatsz igazi különlegességeket. Cikkünket itt érheted el.

Darált húsos fusilli

Hozzávalók:

50 dkg fuslili, fél kiló darált sertéshús, 4 darab paradicsom, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, olívaolaj, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma.

Tedd fel főni a fusiit, hogy készen legyen, mire összeállítod hozzá a darált húsos feltétet. Vágd apróra a hagymát és pirítsd meg olívaolajon. Add hozzá a sertéshúst és az átnyomott fokhagymát, majd pedig szórd meg paprikával. Ízlés szerint sózhatod is. Amikor szépen megfőtt a hús, halmozd rá a felkockázott paradicsomot. Addig főzd, amíg teljesen össze nem érnek az ízek. Ha megvagy, tálald a fusillivel!

Forrás: Thinkstock

Melyik tésztát mihez együk?

A száraztésztának manapság se szeri, se száma. Különleges formák, eltérő méretek, más-más elkészítési mód. Most rendet teszünk a fejekben: eláruljuk, melyik tésztának mi a neve és milyen ételek elkészítéséhez ajánljuk őket. A Life.hu nagy tésztakörképéért kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.