Milyen napszemüveget viselj az arctípusodhoz? A stylist elárulja

fashion week napszemüveg stílus stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Találd meg a tökéletes napszemüveget az idei szezonra! Fogadd meg stylistunk tanácsait, és hódíts az ideális fazonban.

Lassan indulnál nyaralni, de nem találtál még rá az igazira? Frissítenéd a megszokott nyári ruhatárad, de nem tudod, milyen fazon áll jól? Ismerd meg az arctípusodat, és válogass a hozzád leginkább illő modellek közül! Szemes Nóra személyi stylist és stílustanácsadó segít, hogy könnyebben kiigazodj az idei divatdarabok között, és rálelj a nyári legjobb barátodra.

1. Szív alakú arc

A szív alakú arcot a széles homlok, a keskeny áll és állcsont, illetve a magas arccsont jellemzi. Az egyik legirigyeltebb arctípus lett az idei szezonra, hiszen neki áll legjobban a trendi cicakeret. A karakteres állcsont mellé ideális választásnak bizonyulnak a felül szélesebb, alul keskenyebb fazonok. Mindenképpen kerek lencsét válassz, lehetőleg egyenes felsőrésszel.

1. Mango, 3.995 Ft, 2. Bershka, 2.995 Ft, 3. H&M, 2.990 Ft, 4. H&M, 1.790 Ft, 5. Pull&Bear, 2.990 Ft

A stylist extra tippje

A harmonikus megjelenés érdekében kerüld a nehéz kereteket, illetve a túlzott geometriai formákat.

2. Kerek arc

A kerek típusnál az arc legszélesebb része az orca, melynek hossza nagyjából megegyezik a homlok és az áll közötti résszel. A vonások általában lágyan íveltek, ezért érdemes egy karakteresebb napszemüveget választanod. Szerencsére az idei szezonban is számos szögletes, aszimmetrikus darabot találsz a boltok polcain. Kiváló választás lehet a mindig trendi aviátor fazon, illetve a felül szélesebb, alul keskenyebb keretek.

1. Bershka, 2.995 Ft, 2. Mango, 3.995 Ft, 3. Pull&Bear, 2.995 Ft, 4. Six, 12.95 euró, 5. H&M, 1.790 Ft

A stylist extra tippje

A John Lennon-féle kör alakú szemüvegeket és a nagyon szögletes típusokat nem neked találták ki.

3. Ovális arc

Az ovális arctípus az egyik legszerencsésebb, hiszen szinte minden napszemüvegkeret jól áll neki. Az arc tökéletesen arányos: a keskeny homlok és állkapocs mellé magas arccsont párosul. Remek választásnak bizonyulnak a légyszemüvegek, illetve a túlméretezett lencsék. Érdemes a vékony keretek között nézelődnöd, amivel kiemelheted a formás állcsontodat. Az íves híd és a kerek lencse mellett is leteheted a voksodat.

1. Mango, 2.795 Ft, 2. Massimo Dutti, 19.995 Ft, 3. Parfois, 5.995 Ft, 4. Six, 9.95 euró, 5. Mango, 4.995 Ft

A stylist extra tippje

Az egyenes, aviátor fazonokat érdemes mellőznöd.

4. Szögletes arc

A szögletes arcnál a határozott állcsont mellé szélesebb homlok párosul. Az arányos vonásokat a kerek fazonok emelik ki leginkább, ezért érdemes olyan típust választanod, ahol a szemüveglencsék teteje magasabban helyezkedik el az orron található hídnál. A kerekded formákkal és a minimalista keretekkel finomíthatóak a szigorú vonások.

1. Mango, 4.595 Ft, 2. Parfois, 2.995 Ft, 3. Stradivarius, 1.995 Ft, 4. Massimo Dutti, 19.995 Ft, 5. Bershka, 2.995 Ft

A stylist extra tippje

Kerüld a mostanában népszerű cica és légy fazonokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.