Találd meg a tökéletes napszemüveget az idei szezonra! Fogadd meg stylistunk tanácsait, és hódíts az ideális fazonban.

Lassan indulnál nyaralni, de nem találtál még rá az igazira? Frissítenéd a megszokott nyári ruhatárad, de nem tudod, milyen fazon áll jól? Ismerd meg az arctípusodat, és válogass a hozzád leginkább illő modellek közül! Szemes Nóra személyi stylist és stílustanácsadó segít, hogy könnyebben kiigazodj az idei divatdarabok között, és rálelj a nyári legjobb barátodra.

1. Szív alakú arc

A szív alakú arcot a széles homlok, a keskeny áll és állcsont, illetve a magas arccsont jellemzi. Az egyik legirigyeltebb arctípus lett az idei szezonra, hiszen neki áll legjobban a trendi cicakeret. A karakteres állcsont mellé ideális választásnak bizonyulnak a felül szélesebb, alul keskenyebb fazonok. Mindenképpen kerek lencsét válassz, lehetőleg egyenes felsőrésszel.

1. Mango, 3.995 Ft, 2. Bershka, 2.995 Ft, 3. H&M, 2.990 Ft, 4. H&M, 1.790 Ft, 5. Pull&Bear, 2.990 Ft
A stylist extra tippje
A harmonikus megjelenés érdekében kerüld a nehéz kereteket, illetve a túlzott geometriai formákat.

2. Kerek arc

A kerek típusnál az arc legszélesebb része az orca, melynek hossza nagyjából megegyezik a homlok és az áll közötti résszel. A vonások általában lágyan íveltek, ezért érdemes egy karakteresebb napszemüveget választanod. Szerencsére az idei szezonban is számos szögletes, aszimmetrikus darabot találsz a boltok polcain. Kiváló választás lehet a mindig trendi aviátor fazon, illetve a felül szélesebb, alul keskenyebb keretek.

1. Bershka, 2.995 Ft, 2. Mango, 3.995 Ft, 3. Pull&Bear, 2.995 Ft, 4. Six, 12.95 euró, 5. H&M, 1.790 Ft

 

A stylist extra tippje
A John Lennon-féle kör alakú szemüvegeket és a nagyon szögletes típusokat nem neked találták ki.

 3. Ovális arc

Az ovális arctípus az egyik legszerencsésebb, hiszen szinte minden napszemüvegkeret jól áll neki. Az arc tökéletesen arányos: a keskeny homlok és állkapocs mellé magas arccsont párosul. Remek választásnak bizonyulnak a légyszemüvegek, illetve a túlméretezett lencsék. Érdemes a vékony keretek között nézelődnöd, amivel kiemelheted a formás állcsontodat. Az íves híd és a kerek lencse mellett is leteheted a voksodat.

1. Mango, 2.795 Ft, 2. Massimo Dutti, 19.995 Ft, 3. Parfois, 5.995 Ft, 4. Six, 9.95 euró, 5. Mango, 4.995 Ft

 

A stylist extra tippje

Az egyenes, aviátor fazonokat érdemes mellőznöd.

 

 4. Szögletes arc

A szögletes arcnál a határozott állcsont mellé szélesebb homlok párosul. Az arányos vonásokat a kerek fazonok emelik ki leginkább, ezért érdemes olyan típust választanod, ahol a szemüveglencsék teteje magasabban helyezkedik el az orron található hídnál. A kerekded formákkal és a minimalista keretekkel finomíthatóak a szigorú vonások.

1. Mango, 4.595 Ft, 2. Parfois, 2.995 Ft, 3. Stradivarius, 1.995 Ft, 4. Massimo Dutti, 19.995 Ft, 5. Bershka, 2.995 Ft

 

A stylist extra tippje
Kerüld a mostanában népszerű cica és légy fazonokat!