Tónusos test 30 perc alatt - átmozgató gyakorlatsor kezdőknek

Crosstréning fekvőtámasz Balogh Zsolt nyújtás guggolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha csak napi 30 perced van edzeni, akkor is érdemes nekiállni! Balogh Zsolt crosstréningoktatóöt olyan gyakorlatot mutat be, amik tökéletesen átmozgatják és edzik a testet, és kezdők is bátran végezhetik. Dolgozz velünk a szálás karokért, lapos hasért és a szép combizmokért!

Melegíts be!

Mint mindig, most is egy 8-10 perces átmozgatással induljon az edzés. Pár percig végezz intenzívebb mozgást - ez lehet gyaloglás, biciklizés, futás -, a lényeg, hogy ráhangolódj a sportra. Majd mozgasd át a főbb izomcsoportokat, a karokat, a csípőt, a bokákat és a derekadat. Ezután jöhet is a gyakorlatsor!

A következő 5 feladatot megállás nélkül, egymás után, fél-fél percig végezd. Két és fél perc után pihenj másfél percet, majd ismételd meg még négyszer a szériát.

1. Egyszerű guggolás

A guggolás nem bonyolult, de az egyik leghasznosabb gyakorlat combokra és farizomra.

Így csináld!

Állj vállszélességű terpeszben, zárd a mellkas előtt a karokat. Lassan hajlítsd a térdeket, hogy a combok párhuzamosak legyenek a talajjal. Arra figyelj, hogy a térd ne menjen a boka elé! A hát egyenes. Lendület nélkül emelkedj fel, majd ismét engedd le magad.

2. Könnyített fekvőtámasz

Ha kezdő vagy, mindenképp így próbáld ki a gyakorlatot, és ha már jobban megy, végezheted a klasszikus fekvőtámaszt. Edzi a mellizmokat, a karokat, sőt, a hátat is.

Így csináld!

Helyezkedj el térdelőtámaszban, a karokat vidd széles terpeszbe. A térdek a talajon maradnak, lassan hajlítsd a karokat, ameddig a mellkas nem ér a talajhoz. Majd lassan told föl magad kiindulóhelyzetbe. A csípődet mindig billentsd magad alá, és a fejedet se lógasd.

3. Egyszerű hasprés

Ez az a hasizomgyakorlat, amit érdemes megtanulnod helyesen végrehajtani, akár kezdő vagy, akár haladó. A munkában főképp az egyenes hasizmok dolgoznak.

Így csináld!

Helyezkedj el hanyattfekvésben, a lábakat húzd fel kisterpeszbe. Tedd a kezeket a tarkóra, és az állat emeld el a mellkasodtól. Úgy végezd a gyakorlatot, mintha az állad alatt lenne egy teniszlabda, ami nem engedi, hogy hozzáérj a mellkashoz. A könyököket végig tartsd oldalt, lassan emelkedj fel, nem kell felülnöd, csak ameddig el tudsz emelkedni a talajtól, majd engedd vissza magad. Ne lendületből dolgozz.

4. Statikus hasizomgyakorlat

Ez egy igazi adu ász: minden hasizom bekapcsolódik a munkába, és nem kell mást tenned, csak megtartani a pózt. Ha nem megy, kicsit pihenj meg úgy, hogy a térdeket leengeded a talajra.

Így csináld!

Helyezkedj el alkartámaszban, nyújtott lábakkal. Majd told fel magad, csak az alkarokon és a lábfejeken támaszkodj. Fontos, hogy enyhén mindig domborítson a hát, és a fej ne lógjon lefelé.

5. Laza szökdelés

Végül a gyakorlatsort egy nagyon könnyű, kicsit ellazító feladattal fejezzük be. Rázd le a karokat, a lábakat, de közben végig próbáld megtartani a lendületet.

Ne hagyd ki: nyújtás

Egy ilyen intenzív sorozat után a nyújtás se maradjon el. A hasizmokat nem kell lazítani, de a combokat és a karokat nagyon is. Próbálj minden nyújtópózt miminum fél, de inkább egy percig kitartani!

Eddz alhasra, jó sokat – könnyű gyakorlatsor kezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140902-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-konnyu-alhas-gyakorlatok.htmlAz utóbbi hetekben megszavaztátok, melyik izomcsoportokra szeretnétek edzéseket. Az alhas lett a legnépszerűbb, így most mutatunk is három olyan gyakorlatot, amiket a kezdők is bátran végezhetnek hetente többször is. Ez Zsír!--Szép tartás, erős hátizmok - 3 hatékony gyakorlat fitballalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140814-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-labdas-hatizom-gyakorlatok.htmlHa szeretnéd, hogy szép legyen a tartásod, és az évek múltával ne kínozzon állandó hátfájás, akkor nem árt, ha karbantartod ezt a területet. Balogh Zsolt crosstréning-oktató a héten három remek háterősítő gyakorlatot mutatott, méghozzá fitballal. Indulhat is az edzés!Ez Zsír!--Dolgoztasd meg az elhanyagolt izmokat! - A legjobb ötperces gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140806-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-elhanyagolt-izmok.htmlAhhoz, hogy egy edzés alkalmával alaposan átmozgassunk minden izmot, kevés a hatvan perc. Legtöbbünknek viszont csak ennyi ideje marad a sportolásra, ám ezért általában ki is maradnak olyan izmok, amiket nem vélünk olyan lényegesnek. Néha azonban ezeket a testtájakat is meg kell dolgoztatni! Balogh Zsolt crosstréning oktatóval ezúttal az elhanyagolt izmokra edzettünk.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.