Kevesebb hús, tojás, tej, sajt, de több kenyér kerül a szegénységben élő gyermekek asztalára, mint a felső ötödhöz tartozókéra – derül ki a Gyerekesély Közhasznú Egyesület felméréséből.

A szegénység főképp a gyermekes családokat sújtja, ezen háztartások több mint 30%-a pedig csak nehézségek árán tud megélni – írja a Gyerekesély Közhasznú Egyesület jelentésére hivatkozva az Origo.

Forrás: Thinkstock

Tavaly a magyarok 14,3%-a számított szegénynek, miközben ez a gyerekeknél 23,2 százalék volt. A szervezet felmérése alapján az egy főre jutó jövedelmi átlag 60%-a alatt élők aránya kétszer nagyobb vidéken, mint a fővárosban. A szegények kenyérből fogyasztanak a legtöbbet, húsra, tojásra, sajtra és tejre a felső ötödhöz tartozók háromszor többet költenek, mint a legszegényebbek.

"Ha nem jön be az álmom, közmunkás leszek"
Az abaújkéri Wesley János Általános Iskolában körülbelül 600 hátrányos helyzetű diák tanul. A mélyszegénységben élő gyerekek számára az egyetlen esélyt ez a hely jelenti a kitörésre - a róluk és az iskola igazgatójával készült kisfilmünket ITT nézheted meg.