15 kilót fogyott a magyar Zabkásakirálylány - az egész világon felfigyeltek rá

Forrás: http://instagram.com/oatmeal_queen -
egészséges életmód Gögler Krisztina zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten egy fiatal magyar lány Instagram-profilja nagyon megtetszett az amerikai Buzzfeednek, akik a 16 legjobb fiók közé választották be Gökler Kriszti oldalát. Mi is felkerestük a csinos zabkásakirálynőt, aki elmesélte, hogyan is lett egészségmániás, és megosztotta velünk kedvenc egészséges finomságainak receptjét is.

A lassan 20 éves Gökler Kriszti életében főszerepet játszik a sport és az egészséges életmód, de ez nem volt mindig így. Évekkel ezelőtt ugyanis még jelentős súlyfelesleggel küzdött, aminek ma már nyoma sincs. ,,A 17. születésnapom után döntöttem úgy, hogy nem akarok többé kövér lány lenni. Nagyából fél évbe telt leadni a 15 kilót. Ehhez ugyanannyira hozzájárult, hogy elkezdtem edzeni heti több alkalommal, mint az, hogy teljesen megváltozott az étrendem, és sokat segített az eltökéltségem is. Beiratkoztam egy edzőterembe és elkezdtem utánaolvasni az interneten, hogyan érdemes étkezni a siker érdekében. Sokkal aktívabb lettem, az otthonülés helyett már heti 5-6 alkalommal az edzőteremben voltam.

Forrás: http://instagram.com/oatmeal_queen

A napi menümből száműztem a fehér lisztet, cukrot és az egyéb mesterséges hozzávalókból készült ételeket. Helyettük megszerettem minden zöldség- és gyümölcsfélét, megtanultam, milyen fontos fehérjeforrás a csirke, a hal, a túró és a joghurt, hogy milyen egészségesek a különböző magvak, és hogy bármire találhatok egészséges alternatívát."

Kriszti tippje

,,Kedvencem például a cukkinispagetti, amihez egy pár száz forintos kis eszköz segítségével spagetti alakúra 'reszelem' a cukkinit és spagettiszósszal, tonhallal tálalom.

Kriszti szerint ügyelni kell arra, mit viszünk be a szervezetünkbe, mert nem minden egészséges, amire rá van írva. ,,Attól még, hogy 'fitness' vagy 'light' szerepel a címkén, még érdemes megnézni az alapanyagokat. Én ha tehetem, otthon készítem az ételeimet és azt viszem magammal a főiskolára vagy dolgozni is, mert azt mindig tudom, miből van. Jó ötlet pár napra előre elkészíteni és bedobozolni a heti menüt, így sokkal könnyebb és gyorsabb jól dönteni és helyesen étkezni. Érdemes mindig magunknál tartani egy almát vagy különböző magokat, mivel nagyon fontos a napi többszöri, 5-6 étkezés. Így az anyagcserénk folyamatos mozgásban van, nem tör ránk a farkaséhség, és könnyebben égetjük a kalóriákat is."

Forrás: http://instagram.com/oatmeal_queen

A fiatal lány zabkásakirálynőnek hívja magát, és meg is érdemli ezt a nevet: ő aztán tényleg tudja variálni ezt az egészséges finomságot. ,,Az Instagram-oldalam alapján gondolom. egyértelmű, hogy rajongok a zabkásáért. Évek óta ezt eszem majdnem minden reggel, és még mindig nem tudom megunni... Minden formában imádom. Az egyik jelenlegi kedvencem például a céklás zabkása kókusszal, bogyós gyümölcsökkel és mogyoróvajjal. Tudom, kicsit furán hangzik, de nagyon finom tud lenni, egészséges, és nem utolsósorban gyönyörű a színe."

Így készítsd el!

30 g zabhoz adj hozzá egy kisebb lereszelt céklát, egy evőkanál fehérjeport vagy pár csepp sztíviát, hogy édesebb legyen, és egy kis vizet (de tejet is lehet persze). Ezt pár perc alatt közepes lángon főzd össze, utána pedig nincs más hátra, mint díszíteni és kiegészíteni kókusszal, bogyós gyümölcsökkel és magvakkal vagy mogyoróvajjal.

Forrás: http://instagram.com/oatmeal_queen

A Gazdasági Főiskola turizmus-vendéglátás szakán tanuló lány az étkezés mellett a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektet. ,,Az elmúlt években egy lusta lányból igazi sportőrültté váltam, így a hobbim mostanában az edzőterembe járás, a futás. A fogyókúrám elején különösen odafigyeltem az étkezésre, volt egy kalóriaszámlálós időszakom is, amikor - utólag bevallom - talán túl keveset is ettem a heti 5-6 edzés mellett. Mostanában viszont már próbálom megtalálni az arany középutat. Továbbra is 80%-ban egészségesen étkezem és a kondizás-futás még mindig fontos program hetente többször, de most már igyekszem nem haragudni magamra, ha néha kimarad az edzés, vagy ha elcsábulok 1-2 egészségtelenebb ételre. De az a jó ebben az életmódváltásban, hogy ilyesmi már csak ritkán fordul elő, a legtöbbször tényleg az egészséges dolgokat kívánom, hiába hiszik sokan, hogy ezeket csak ráerőltetem magamra. Biztosan nem tudnék például megenni már egy sajtos-tejfölös lángost, viszont bármikor gond nélkül betolok egy hatalmas adag salátát. Jó ideje pedig már sokkal többet is eszem, hiszen a mozgás mellett megtehetem, az izmok sokkal több kalóriát égetnek és az anyagcserém is felgyorsult a napi sokszori kisebb étkezéseknek köszönhetően."

Egyre többen követik Kriszti oldalát, ez pedig azt is bizonyítja, hogy sokan tartják követendő példának a lány életmódját. ,,Az Instagram-oldalam valamivel több mint egyéves, azóta gyűlnek szépen lassan a követőim. A nemzetközi összeállítás óta azonban már további 2000 új követővel büszkélkedhetek, így egyre többen kísérik azt, amit csinálok. Legnagyobb örömömre már nagyon sok magyar is van köztük. Nagyon örülnék neki, ha itthon is jobban elterjedne ez a trend, és divatosabbá válna finom, gusztusos, de egészséges ételeket enni (és esetleg posztolni) a hamburgerek és krémes sütemények helyett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.