Száraz és kezelhetetlen – ismerősek a téli hónapok hajproblémái? Gondoltad volna, hogy nem csupán a hideg idő tehet róla?

Már javában tart az év leghidegebb időszaka, ami során nem csupán a réteges öltözködésre kell figyelnünk, hanem a szépségünkre is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Mert nem csak a téli időjárás tépázhatja meg a hajkoronádat. A fűtés sem éppen tesz jót neki.

Forrás: Thinkstock

A frizuránk különösen érzékenyen reagál a négy fal közötti melegre, ami miatt könnyen szárazzá, formátlanná válhat. A haj úgy működik, akár egy nedvszívó anyag: remekül tudja magába szívni vagy épp megtartani a nedvességet, amely tulajdonságát sajnos a fűtés tönkreteheti.

„A központi fűtés olyan a hajszálaknak, akár egy száraz sivatagi éghajlat" – hangsúlyozza a hajproblémák szakértője, Iain Sallis a DailyMail oldalán, aki szerint a legfontosabb ilyenkor, hogy megakadályozzuk, hogy még több nedvességet veszítsen a haj.

Tehát minél több olajokat tartalmazó hajápoló terméket használunk, annál jobb, hiszen ezek úgy működnek, akár egy tincseink köré vont védőruha. Ha komplett téli hajápolási tippekre vágysz, kattints ide!

A frizura, amelyet nem tesz tönkre a sapka
Csinos frizura a sapka alatt? Lehetséges! Takács Nóra ötletes videóját ide kattintva érheted el.