Almaecet, a tökéletes és megfizethető méregtelenítő - a fogyásban is segít!

Forrás: Thinkstock -
méregtelenítés fogyás almaecet recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az almaecet csupán egy gyöngyszem a sok egészséges dolog közül, nem is csoda, hogy mostanában ennyire felkapott lett. Egyre több kutatás számol be a jótékony hatásairól, aminek az eredménye meglepi az embereket. A hozzáértők is csak javasolni tudják - próbáld ki a legszuperebb recepteket!

Az almaecet gátolja a túlzott étvágyat, segít a fogyásban, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti az ízületi fájdalmakat, jótékonyan hat az emésztésre, és nem utolsósorban az egyik legjobb természetes méregtelenítő és zsírégető. Daganatos betegségek megelőzésében is nagy szerepe van, hiszen magas az antioxidánstartalma. Megtisztítja a szervezetünket a méreganyagoktól, valamint segít a májnak és a veséknek a káros anyagok feldolgozásában.

Forrás: Thinkstock

Tudtad?

Az almaecet az abszolút megfizethető méregtelenítőszerek közé tartozik - a szupermarketekben egy fél literes üveg általában 250 forint körül kapható.

Sőt, lúgosít is, ami meglepő, hiszen az almaecet is ecet, vagyis egy sav. A lúgosító kúrákban azonban előszeretettel alkalmazzák, mivel az almaecetben lévő ecetsav egy elég gyenge sav, és ezt nagyon könnyen felhasználja a szervezet. A megmaradt anyagok pedig lúgosító hatásúak.

Mit mond a szakértő?

Ihász Katalin, a Life.hu dietetikusa is bátran ajánlja az almaecetet a fogyni vágyóknak. ,,Az almaecet jótékony hatásait már az ókori kultúrákban élő emberek is felismerték és alkalmazták. Az almaecet ecetsav és aromaanyagok vizes oldata, összetevői pozitívan hatnak a szervezetre. A benne lévő pektin serkenti az emésztést, csökkenti a koleszterint, a gyomorra és a bélrendszerre kedvező hatással van. Bázikus kémhatást vált ki a szervezetben, jó hatással van a keringésre, ráadásul immunerősítő is."

Almaecet, a megunhatatlan - 4 tuti recept

Alaprecept

Hozzávalók:
2 evőkanál almaecet
1 csésze szénsavas vagy szénsavmentes víz

Így készítsd el!

Öntsd az almaecetet egy pohárba, majd hígítsd fel egy csésze vízzel. Fogyaszd napi 2-3-szor hidegen az étkezések előtt!

Life.hu tipp

Takarítás ecettel - ezt imádni fogod! ITT megmutattuk, hogyan használd ezt a természetes csodaszert!

Almaecet citromos vízzel

Hozzávalók:
1 pohár víz
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
fél teáskanál őrölt fahéj
egy csipetnyi Cayenne-bors
méz ízlés szerint

Így készítsd el!

Mindössze annyi a dolgod, hogy alaposan összekevered a hozzávalókat. A citromlé és a Cayenne-bors serkenti az anyagcserét, így tökéletes választás lehet azoknak, akik méregtelenítéssel szeretnének hozzájárulni a sikeres fogyókúrához.

Forrás: Thinkstock

Áfonyás ital almaecettel

Hozzávalók:
¼ csésze cukrozatlan áfonyalé
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
1 csésze víz
méz ízlés szerint

Így készítsd el!

Az első három összetevőt keverd össze egy pohárban, majd add hozzá a vizet. Akár mézzel is ízesítheted, és ha szükséges, még egy kis vizet is önthetsz hozzá. Ez az ínyencség különösen jót tesz a máj, a vesék, a belek és a nyirokrendszer egészségének, amelyek mind hozzájárulnak valamilyen úton-módon a méreganyagok kiürítéséhez a szervezetből.

Life.hu tipp

Csodás hajvíz a fénylő tincsekért - almaecettel! ITT megmutattuk, hogyan csináld!

Zöld tea almaecettel, hogy könnyebben menjen a fogyás

Hozzávalók:
1 csésze zöld tea
1 evőkanál minőségi almaecet
méz ízlés szerint

Így készítsd el!

Főzd le a zöld teát, hagyd kihűlni, majd add hozzá az almaecetet és a mézet. Ez az ital fokozza az anyagcserét és segít a fogyásban, köszönhetően a zöld tea erős méregtelenítő hatásának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.