Egy szép smink csodákat tesz az arccal, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal nagyon elronthatjuk az összhatást. Larion Oscar sminkmester elárulta, mire kell figyelni, hogy sose legyen a sminkünk túl sok. 

A leggyakoribb probléma az, ha nem a szemünk színének megfelelő árnyalatokkal készítjük el a sminkünket. Pillanatok alatt közönségessé válhatunk, ha rosszul választunk. Ezért íme, egy kis "szemszíntan":

- A zöld szemet a legideálisabban a halványrózsaszín, lila, bézs, rezesbarna, mélybarna egy kis fekete mélyítéssel hívja elő.

- A kék szem színét a fréziasárga, narancs, arany, középbarna, valamint a szürke, szürkéslila, indigókék egy kis fekete mélyítéssel emeli ki a legszebben.

Forrás: Thinkstock

- A szürke szemszínt a rózsaszín, paprikapiros, levendulalila, bézs és a hideg barna emeli ki a legszebben. Fekete hozzáadásával még kifejezőbb lesz a tekintet.

- A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, türkizzöld, fekete.

- A sötétbarna szemhez: mályva, bordó, khaki, petrolkék fekete mélyítéssel.

Így ronthatod el a füstös szemet

A legtitokzatosabb és legfenségesebb smink a füstös szem, ami mindenkinek jól áll, de kevesen érzik az arányokat. Amire figyelni kell, az az, hogy nagyon egyszerűen lesz az érzékiségből pandamaci. A felépítése viszont annál egyszerűbb: tartsd be a kevesebb több aranyszabályt. Kontúrozd körbe a szemet mélybarna vagy fekete szemceruzával vagy tartós szemhéjkrémmel. Satírozd el egy kozmetikai pálcával vagy ecsettel a kontúrszéleket. Ezt követően tetszőlegesen válassz egy közép árnyalatú szemhéjpúdert és satírozd a mélyítővonalig a mozgó szemhéjon, alul a szem külső szélétől a szemzugig. Finoman satírozd el a széleket, hogy szép átmenetet hozz létre. Mélyítsd a szempillatövet vagy akár a vízvonalat a drámaibb hatás kedvéért fekete krémtussal, majd fesd ki a szempilláidat és kész is vagy.

Forrás: Thinkstock

Óvatosan a pillákkal!

Nagyon visszatetsző tud lenni a túl sok szempillafesték is, ha csomós, póklábszerű a szempilla, sokkal kifinomultabb a szétválasztott, ívelt, dús szempilla.

Alapozóbakik

Nagyon maszkszerű lesz a végeredmény, ha az áll vonalnál megáll az alapozás folyamata. Ami fontos, az az, hogy mindig a jelenlegi bőrszínedhez válassz alapozót. A bőrszíntől elütő, sötétebb alapozószín mindamellett, hogy öregíti viselőjét, nyúzott és elhasznált hatást kelt.

Legyen tökéletes a szemöldököd!

A szemöldök ékszerként tündököl mindenki arcán, nem véletlenül lett hirtelen oly sok termék kifejezetten a szemöldökre kifejlesztve. Nagyon ciki és keményíti az arcot, ha a szemöldökceruzával élesen, vonalszerűen húzod meg a szemöldök formáját és nem satírozod el. A finoman formázott, szépen rendezett vastag és élénkített, kifésült szemöldök a trendi manapság.

Forrás: Thinkstock

A profi make up titka

A legnőiesebb megjelenéshez csupán hat termékre van szükséged.

- Egy alapozóra, amivel üdévé és egységessé varázsolhatod a bőröd színét.

- Egy kis púderre a T-zónára. Ha szabadon hagyod az arccsontot, akkor az alapozó fényesen tündököl highlighterként.

- Egy természetes hatású arcpirosító is jó, ha van nálad - ha az arc közepére teszel, egészségtől kicsattanó hatást érsz el, ha az arccsont alá, ívesen a halánték irányába, akkor éteri, szexi lesz a megjelenésed.

- Egy érzéki, kifelé vastagodó tusvonal öltözteti a szemet.

- Egy szempillaspirál, ami kinyitja a tekintetet.

- Végezetül pedig egy ajakrúzs, ami lehet nude árnyalatú, ebben az esetben mindig friss hatású a megjelenés. Ha középárnyalatot választasz, akkor játékos, ha pedig egy szenvedélyes vöröset, akkor démoni lesz a megjelenésed.